Ελλάδα

Μαθητική παρέλαση: Για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Μαθητική παρέλαση: Για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Μαθητική παρέλαση: Συνεχίζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

Στις εξέδρες των επισήμων βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και εκπρόσωποι του Στρατού και της Εκκλησίας.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην οδό Τσιμισκή, με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό την Ι. Δραγούμη (ο χώρος επισήμων στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους).

Στην παρέλαση πήραν μέρος τα σχολεία που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, καθώς και τα τμήματα των σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.  

Αναλυτικά οι σημερινές εκδηλώσεις:

10.00΄: Κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

11.00΄: Παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.

12.30΄: Στέψη των μνημείων, των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία.

12:30΄ : Έναρξη στεφανιοδρομίας από το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων του Δ.Δ. Γέφυρας με τελική άφιξη των δρομέων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

14:00΄: Άφιξη των δρομέων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη – Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από εκπρόσωπο του Δήμου Χαλκηδόνος.

– Ομιλίες στα σχολεία (εκτός Δήμου Θεσσαλονίκης), τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους λοιπούς φορείς, με μέριμνα των οικείων Αρχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play