Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Νέα στοιχεία για τον ομογενή – Είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Νέα στοιχεία για τον ομογενή – Είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, ο 35χρονος είχε συλληφθεί πριν από μερικά χρόνια για κατοχή και διακίνηση άνω του μισού κιλού χασίς, στο Χαλάνδρι.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Νέα στοιχεία “βλέπουν” το φως της δημοσιότητας σχετικά με το παρελθόν του ομογενή που έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, ο 35χρονος είχε συλληφθεί πριν από μερικά χρόνια για κατοχή και διακίνηση άνω του μισού κιλού χασίς, στο Χαλάνδρι.

Είχε βρεθεί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να έχει στην κατοχή του μισό κιλό χασίς και είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, δεν υπάρχουν στοιχεία ή μαρτυρίες που να συνδέουν τη δολοφονία του, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογο του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, προκειμένου να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα έγιναν χθες 28η Οκτωβρίου.

Ο 35χρονος, Κωνσταντίνος Κατσιφάς, είχε τοποθετήσει στο νεκροταφείο πεσόντων στους Βουλιαράτες την ελληνική σημαία, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε τοποθετήσει σημαίες και σε άλλα σημεία του χωριού.

Άξιο μνημόνευσης, ότι οι Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Αλβανία έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να εορτάζουν τις εθνικές επετείους και να χρησιμοποιούν τα εθνικά σύμβολα.

Κατά πληροφορίες, η αλβανική αστυνομία κατέβασε τη σημαία από το νεκροταφείο πεσόντων, αλλά και από το σπίτι του 35χρονου.

Αυτό φαίνεται να εξόργισε τον Κωνστάντιο Κατσιφά, ο οποίος ζήτησε τον λόγο από τις αρχές.

Γρήγορα, η λεκτική διαφορά ξέφυγε και ο Έλληνας ομογενής πυροβόλησε τον αέρα.

Από τα πυρά του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανάρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του καλάσνικοφ.

Αμέσως, ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ο Κωνσταντίνος κρύφτηκε στο βουνό σε μια αποθήκη έξω από το χωριό.

Εν συνέχεια στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων προκειμένου να εντοπιστεί.

Ο 35χρονος έπεσε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος, από ελεύθερο σκοπευτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments