Αυτοδιοίκηση

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο οικονομικός απολογισμός του 2017

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο οικονομικός απολογισμός του 2017
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο οικονομικός απολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2017.

Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2017, εν μέσω κριτικής από την αντιπολίτευση, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τα συνολικά έσοδα για το προηγούμενο έτος ανήλθαν στο ποσό των 222,9 εκατ. ευρώ, τα έξοδα ήταν αυξημένα (226,6 εκατ. ευρώ), ενώ το σύνολο των ταμειακών διαθέσιμων του κεντρικού δήμου είναι περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, υποστήριξε πως τα έσοδα του δήμου μειώνονται εξαιτίας των μειωμένων επιχορηγήσεων και της αδυναμίας των δημοτών να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

«Η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν χτυπά μόνο τον καθένα από εμάς αλλά και τον δήμο» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αγγελίδου αναφέρθηκε και στην υπόθεση της υπεξαίρεσης τονίζοντας «τα έχουμε ρυθμίσει όλα, όμως το ποσό επιβαρύνει τον δήμο. Είναι εκατομμύρια ευρώ, δεν είναι στραγάλια».

Η παράταξη των «Εντάξει» άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση λέγοντας πως «δεν είναι δυνατό να θεωρείτε ότι ο δήμος διαχειρίζεται σωστά τα έσοδα και τις δαπάνες τους, όταν το πρώτο πράγμα που προκύπτει από μία σύντομη ματιά είναι πως έχουμε να κάνουμε με έναν δήμο υπερχρεωμένο από δάνεια».

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, υποστήριξε πως «η διοίκηση του δήμου θα πρέπει να δίνει μια εικόνα πέρα από τους αριθμούς, μια εικόνα του πως διαχειρίστηκε τα έσοδα με βάση τις πολιτικές επιλογές, για παράδειγμα την κοινωνική πολιτική και το προσφυγικό».

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Κωνσταντινίδης, πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει μια «γενναία απόφαση και για μικρές οφειλές δεν θα ζητάμε από ανθρώπους που δεν έχουν», ενώ η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις «Γειτονιές σε Δράση» συμπλήρωσε πως μέσα από τα στοιχεία του απολογισμού αποδεικνύεται η ανεπάρκεια της διοίκησης να μετατρέψει το όραμα σε πράξη.

Το θέμα του απολογισμού, ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης της ταμειακής διαχείρισης του δήμου Θεσσαλονίκης για το οικονομικό έτος 2017 υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments