Αθλητισμός

Korfball: Αυτό είναι το άθλημα που παίζουν ΜΑΖΙ άντρες και γυναίκες (pics&vid)

Korfball: Αυτό είναι το άθλημα που παίζουν ΜΑΖΙ άντρες και γυναίκες (pics&vid)
Το Korfball σίγουρα δεν ξέρεις τι είναι. Ώρα να μάθεις...

Κι όμως υπάρχει άθλημα που παίζουν μαζί άνδρες και γυναίκες. Μοιάζει με μπάσκετ, αλλά δεν είναι. Λέγεται Korfball και η ιστορία του κρατάει… αιώνα!

Το Korfball έχει σχεδόν έναν αιώνα ύπαρξης. Εφευρέθηκε στην Ολλανδία το 1902 από τον καθηγητή Nico Broekhuysen ο οποίος προσπάθησε να συνδυάσει το μπάσκετ με το netball.

Παίζεται σε τουλάχιστον 60 χώρες παγκοσμίως – και στην Ελλάδα – ενώ διοργανώνονται κατά σταθερή βάση και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Σε αντίθεση με το κλασικό και αγαπημένο μας μπάσκετ, το Korfball είναι πιο περίπλοκο όσον αφορά τους κανόνες. Η κάθε ομάδα αποτελείται από 8 παίκτες (4 άντρες, 4 γυναίκες) όπου οι μισοί παίζουν σταθερά επίθεση και οι άλλοι σταθεροί.

Στόχος; Προφανώς να μπει καλάθι. Ωστόσο όχι με τον συνηθισμένο τρόπο. Οι μπασκέτες δεν έχουν ταμπλό. Επίσης οι παίκτες δεν επιτρέπεται να κάνουν ντρίμπλα, και το κυριότερο ο παίκτης δεν γίνεται να σουτάρει αν τον μαρκάρει κάποιος αμυντικός.

Με λίγα λόγια για να παίξεις αυτό το παιχνίδι απαιτείται φοβερή φυσική κατάσταση καθώς ο μόνος τρόπος για να σκοράρεις είναι να περάσεις τον αντίπαλο με κάποιο εκτός μπάλας κόψιμο.

Θέλεις να δεις τι είναι το Korfball; Πάρε μια γεύση:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments