Ελλάδα

Δολοφονία Βούλα: Η αστυνομία στρέφει τις έρευνες στη Μύκονο για το θάνατο του Μακρή

Δολοφονία Βούλα: Η αστυνομία στρέφει τις έρευνες στη Μύκονο για το θάνατο του Μακρή
Δολοφονία Βούλα: Μετά από το θάνατο του 46χρονου επιχειρηματία, το παρελθόν του στην Αυστραλία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, ενώ οι έρευνες για το κίνητρο της δολοφονίας στέφονται στα "στενά" της Μυκόνου.

Δολοφονία Βούλα: Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το παρελθόν του Γιάννη Μακρή, μετά από τη δολοφονία του στο Πανόραμα Βούλας το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο οι διαφορές που είχε ο 46χρονος επιχειρηματίας στην Αυστραλία με την τοπική μαφία, να τον ακολούθησαν ακόμα και στην Ελλάδα, όπου είχε κάνει μια νέα αρχή, με λευκό ποινικό μητρώο και επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή.

Δολοφονία Βούλα: Στη Μύκονο στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Παράλληλα οι αστυνομικοί αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας του επιχειρηματία στη Μύκονο.

Το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Μακρής έκανε κινήσεις να επεκταθεί επιχειρηματικά στην νύχτα της Μυκόνου, μέσω της εταιρείας φύλαξης που διατηρούσε, ιδιαίτερα έπειτα από το κενό που είχε δημιουργηθεί από την δολοφονία του πρώην ΕΚΑΜιτη, Σπύρου Παπαχρήστου.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο παράλληλης “υπογραφής συμβολαίων θανάτου” που αφορούσαν τον 38χρονο που πυροβολήθηκε στην ακτή Κονδύλη και το προχθεσινό θύμα της δολοφονικής επίθεσης στη Βούλα.

Αφορμή για αυτή τη διασύνδεση που ερευνάται είναι η ενασχόληση και των δύο στόχων με εταιρείες παροχής ασφάλειας σε καταστήματα της Μυκόνου.

Δολοφονία Βούλα: Το θύμα είχε απασχολήσει τις αρχές της Αυστραλίας

Σύμφωνα με τη Sydney Morning Herald το θύμα είχε φυλακιστεί το 2005 μετά την καταδίκη του σε 2 χρόνια και τρεις μήνες για εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση κλοπιμαίων.

Ο 46χρονος, σύμφωνα πάντα με τα Αυστραλιανά ΜΜΕ ήταν γνωστός και ως ο «Αυστραλός».

Αναφέρονται στην βεντέτα που είχε η οικογένεια του 46χρονου με την οικογένεια Ιμπραχίμ, μέλη της οποίας το 2012 είχαν συλληφθεί γιατί ήθελαν να σκοτώσουν τον Eλληνοαυστραλό επιχειρηματία.

Ο ίδιος συνδεόταν με την απόπειρα δολοφονίας του Φάντι Ιμπραχίμ.

Η οικογένεια του 46χρονου είναι γνωστή στις αυστραλιανές αρχές αφού το 2011 ο πατέρας του 46χρονου είχε κατηγορηθεί για κατοχή λαδιού αμφεταμίνης από το οποίο θα παρασκεύαζαν το ναρκωτικό ICE και η αξία της ποσότητας θα έφτανε τα 13 εκατομμύρια δολάρια!

Η αυστραλιανή εφημερίδα της ομογένειας neoskosmos.com, με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου, αναφερόμενη στο παρελθόν του περιγράφει:

«Η οικογένεια του 46χρονου Ελληνοαυστραλού είχε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με τον νόμο, καθώς το 2011 ο πατέρας του δολοφονηθέντος, πρώην τραγουδιστής στο Σίδνεϊ, είχε συλληφθεί αφού οι Αρχές εντόπισαν 50 κιλά μεθαμφεταμίνης στην κατοχή του, αν και οι κατηγορίες εναντίον του ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά, θεωρώντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες.

Και ο ίδιος ο 46χρονος όμως είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στο παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Σϊδνεϊ ήταν ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου στην οδό Oxford μαζί με τον γόνο γνωστής οικογενείας.

Οι δρόμοι τους χώρισαν έπειτα από έντονη διαφωνία κάποια στιγμή το 2007.

Δύο χρόνια αργότερα, ο δολοφονηθείς βρέθηκε κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αδερφού του συνεταίρου του.

Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια (σ.σ. οι συνέταιροι του δολοφονηθέντος) φαίνεται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό ως αντίποινα για την απόπειρα εναντίον του αδελφού του συνεταίρου του, αλλά αθωώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Από το 2013 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο, αφού βρέθηκε να οδηγεί χωρίς άδεια, ενώ στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε προκειμένου να του απαγγελθεί η ποινή του.

Το δίπλωμά του ακυρώθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018».

Δολοφονία Βούλα: Το χρονικό της εκτέλεσης του Γιάννη Μακρή

Πάνω από τέσσερις σφαίρες δέχτηκε χθες το βράδυ γνωστός επιχειρηματίας.

Ο 46χρονος δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες στο θώρακα πιθανότατα από εννιάρι πιστόλι.

Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, ένα Smart, στην οδό Τροίας στο Πανόραμα Βούλας, όταν δέχθηκε τα φονικά πυρά και επιχείρησε να βγει.

Έπεσε νεκρός όμως, έξω από το αυτοκίνητό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών και δεν συνδέουν την εκτέλεση με τη δολοφονία του άνδρα που σημειώθηκε προχθές στον Πειραιά, η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα στον χώρο της νύχτας.

Το θύμα σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ όταν ο 36χρονος άνδρας, που έφερε το προσωνύμιο «Αυστραλός», έβγαινε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του.

Εκεί -άγνωστο πώς- τον πλησίασαν ένα ή δυο άτομα και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερις φορές τόσο όσο ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του όσο και κατά την προσπάθειά του να βγει από αυτό.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που συνέλεξαν κάλυκες και μαρτυρίες από την περιοχή.

Οι κάλυκες εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν το όπλο της δολοφονίας ήταν «καθαρό» ή εάν είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν.

Δολοφονία Βούλα: Ο εκτελεστής του Μακρή κατεγράφη από τις κάμερες

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν τον εκτελεστή του 46χρονου επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, πρόκειται για έναν άνδρα, ύψους περίπου 1,70 ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα.

Οι κάμερες τον κατέγραψαν να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπό του.

Ο άνδρας που παρακολουθούσε τον Γιάννη Μακρή, φαίνεται να πηγαίνει στο ΙΧ του θύματος, ένα smart, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του, από πόρτα οδηγού.

Ο δράστης πυροβόλησε τον επιχειρηματία 6 φορές από τις οποίες οι 4 σφαίρες βρήκαν το σώμα του ξαπλώνοντάς τον νεκρό.

Ο εκτελεστής, διακρίνεται να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο.

Οι αρχές, ωστόσο, εξετάζουν προσεκτικά και άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός του.

Δολοφονία Βούλα: Δείτε το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments