Ελλάδα

Τσίπρας – Ιερώνυμος συνάντηση: O πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο στο Μαξίμου (pics)

Τσίπρας – Ιερώνυμος συνάντηση: O πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο στο Μαξίμου (pics)
Τσίπρας - Ιερώνυμος συνάντηση: Ποια θέματα θα συζητηθούν.

Τσίπρας – Ιερώνυμος συνάντηση: Στο Μεγάρου Μαξίμου μετέβη λίγο πριν τις 18:00, το απόγευμα της Τρίτης ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όπου τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχιεπίσκοπος συνοδευόταν από τους μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμο και Πατρών Χρυσόστομο, καθώς και τον επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας. Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου τους υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην συνάντηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συζητηθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση και ειδικότερα το θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Στο ζήτημα της θρησκευτικής ουδετερότητας αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο αρχιεπίσκοπος μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός θα μας πει τι εννοεί, αλλά όταν λέμε θρησκευτικά ουδέτερο… είναι ένα κράτος, η Γερμανία. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι ουδέτερο το κράτος, βοηθάει την Εκκλησία, συνεργάζεται με την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερη είναι η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις, δεν έχουν καμία σχέση κ.λπ. Δεν θα μου άρεσε… Το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες, θρησκευτικά ουδέτερα, αλλά όλους τους μισθούς των θρησκευτικών λειτουργών τους πληρώνει το κράτος. Επομένως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι εννοούμε ουδέτερο. Πιστεύω ότι θα δοθεί η δυνατότητα, θα συνεργαστώ, θα δουλέψουμε και αύριο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments