Αθλητισμός
pagenews.gr / Αθλητισμός / Τουρκία: Ζητά από την Ελλάδα γνωστό ποδοσφαιριστή ως Γκιουλενιστή
Τουρκία: Ζητά από την Ελλάδα γνωστό ποδοσφαιριστή ως Γκιουλενιστή | Pagenews.gr
Pagenews Team

Τουρκία: Τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών στην Τουρκία για εικαζόμενη ένταξή στο κίνημα Γκιουλέν, αναφέρει η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken.

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εναντίον του Αρίφ Ερντέμ ένταλμα σύλληψης τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία ο Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκύρηκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής διέφυγε και, σύμφωνα με την τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken και άλλα μέσα, οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο Ερντέμ είναι ένας από τους πολλούς Τούρκους ποδοσφαιριστές που φέρεται ότι εμπλέκονται στο κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ίδιος αρνείται ότι “είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος και την πατρίδα μου”.

Ο Ερντέμ, είναι 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και ως προπονητής της Γαλατασαράι, κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000.

Ετικέτες: 
2018