Διεθνή

Χουλουσί Ακάρ: Οι Έλληνες παραβιάζουν την ΑΟΖ της Λιβύης

Χουλουσί Ακάρ: Οι Έλληνες παραβιάζουν την ΑΟΖ της Λιβύης
Σύμφωνα με τον ένα χάρτη που φέρεται να παρουσίασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ούτε η Κύπρος ή η Κρήτη μπορεί να έχουν πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες.

O Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, συνόδευσε την επίσκεψή του στη Λιβύη με… χάρτες, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak. Μόνο που αυτοί οι χάρτες συνοδεύτηκαν και από ένα ακόμη παραλήρημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τούρκος υπουργός ήρθε σε επαφές με στελέχη της λιβυκής κυβέρνησης στους οποίους είπε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να σφετεριστεί μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.

Έτσι, στους εν λόγω χάρτες, αρχικά παρουσίασε  τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της Ελλάδας και εν συνεχεία πώς είναι κατά τη γνώμη του τα πραγματικά σύνορα.

Μάλιστα, ουσιαστικά στον δεύτερο χάρτη που κρατούσε στα χέρια του ο Ακάρ εξαφανίζει όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο ισχυρζιρόμενος ότι κανένα νησί, ούτε η Κύπρος ή η Κρήτη μπορεί να έχουν επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες.

Η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ στη Λιβύη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και μαζί του ήταν και ο Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ενώ το ραντεβού στο οποίο παρουσιάστηκαν οι χάρτες έγινε σε στρατιωτική βάση.

Να θυμίσουμε, ότι πριν από μερικές μέρες Χουλουσί Ακάρ είχε παρουσιάσει πριν λίγες μέρες χάρτη με τον οποίο οι διεκδικήσεις της Τουρκίας έφταναν νότια της Κρήτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments