Υγεία

Ρόδι οφέλη: Γιατί πρέπει να το εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας

Ρόδι οφέλη: Γιατί πρέπει να το εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας
Το ρόδι και τα οφέλη του στην υγεία του ανθρώπου.

Ρόδι οφέλη: Το ρόδι, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα, μιας και μας προσφέρει πέρα από την απίστευτη γεύση του, ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία μας.

Αυτό το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία ανδρών και γυναικών, όπως η δράση του ενάντια στη φλεγμονή που σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού, αλλά και η καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες.

Επτά λόγοι για να εντάξουμε το ρόδι στην διατροφή μας:

  • Προστασία των νεφρών

Το εκχύλισμα από το ρόδι, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, εμποδίζει τη νεφρική βλάβη και προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες.

  • Προστασία του ήπατος

Σύμφωνα με το περιοδικό Toxicology and Industrial Health το οποίο δημοσίευσε πρόσφατες μελέτες, ο χυμός του ροδιού, όχι μόνο προστατεύει το ήπαρ, αλλά και βοηθά στην αναγέννησή του όταν υπάρχει βλάβη.

  • Τόνωση του ανοσοποιητικού

Τα ρόδια και ο χυμός τους περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, ικανές να τονώσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας προστατεύσουν από ασθένειες.

  • Αντιαλλεργικές ιδιότητες

Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που συνδέονται με αλλεργίες.

  • Προστασία από καρδιακές παθήσεις

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Atherosclerosis, δείχνει ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να συνθέσει τη χοληστερόλη και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες στο αγγειακό σύστημα.

  • Προστασία από τον καρκίνο του προστάτη

Μετά από έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Riverside και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Translational Oncology, διαπιστώθηκε πως ο χυμός και το εκχύλισμα του ροδιού, καταστρέφουν τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

  • Προστασία από τον καρκίνο του μαστού

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Riverside, μελέτησαν τις επιδράσεις του χυμού του ροδιού και τα θρεπτικά συστατικά του και βρήκαν ότι κάποια από αυτά δρουν κατά του καρκίνου του μαστού. Το συμπέρασμα της έρευνας έδειξε πως ο χυμός ροδιού και τα εκχυλίσματά του «είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της εξέλιξης του καρκίνου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments