Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Προτεραιότητα η ενίσχυση της άμυνας

Παναθηναϊκός: Προτεραιότητα η ενίσχυση της άμυνας
Οι προτεραιότητες του Παναθηναϊκού, για τον Γενάρη.

Παναθηναϊκός: Το 1/3 του πρωταθλήματος έφυγε και οι δέκα αγωνιστικές σαφώς και είναι ένα καλό δείγμα για να καταλήξουν οι Νίκος Νταμπίζας, Γιώργος Δώνης στα συμπεράσματά τους για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με το to10.gr, εκεί που καιγόταν για ενίσχυση ο 49χρονος τεχνικός  ήταν στο κέντρο της άμυνας και στην επίθεση. Μπροστά αποκτήθηκαν οι Μακέντα, Καμπετσής, Βέργος και στα μετόπισθεν προστέθηκαν οι Πούγγουρας, Παντελάκης, αλλά όταν ο Παναθηναϊκός παίζει με τετράδα στην άμυνα, βασίζεται έως τώρα στον «παλιό» Δημήτρη Κολοβέτσιο και στον Φάνη Μαυρομμάτη, ο οποίος αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας.

Παρά την έλευση δύο στόπερ το καλοκαίρι, ο Δώνης θα ήθελε έναν ακόμα έτοιμο κεντρικό αμυντικό. Με διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά που διαθέτουν οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Έναν πιο aggressive ενδεχομένως στόπερ, ο οποίος να είναι και ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι. Έχει ανάγκη από ύψος η ομάδα. Για να δυναμώσει και αμυντικά κι επιθετικά. Κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό φάνηκε το πρόβλημα ψηλά.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 15 γκολ που έχει σημειώσει ο Παναθηναϊκός, ούτε ένα δεν προήλθε από στημένη φάση. Πλην των πέναλτι εννοείται. Οι «πράσινοι» δεν έχουν βρει ακόμα γκολ από εκτέλεση κόρνερ, ή φάουλ.

Στα μετόπισθεν είναι φανερό μέχρι στιγμής ότι ο Οικονόμου και ο Παντελάκης δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Δώνη. Προηγούνται για δύο ή τρεις θέσεις, ανάλογα με το σύστημα, οι Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας και εσχάτως προέκυψε και ο Κουλιμπαλί.

Αυτή τη στιγμή και ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, η μεγαλύτερη ανάγκη φαίνεται να είναι στα άκρα της επίθεσης. Κλασικοί ακραίοι θεωρούνται οι Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης.

Σε σύστημα 3-4-2-1 ή 4-2-3-1 και 4-4-2 στα άκρα παίζει ο Μπουζούκης, κυρίως δεξιά με ανάποδο πόδι, αλλά έχουμε δει και τους Καμπετσή, Χατζηθεοδωρίδη. Ο Καμπετσής περισσότερο, όμως, είναι φορ περιοχής και δεύτερος επιθετικός και λιγότερο κλασικός winger.

Ο Χατζηθεοδωρίδης παίζει στα άκρα, αλλά δεν είναι τόσο επιθετικογενής, όπως ο Χατζηγιοβάνης. Ο Μπουζούκης με τη σειρά του, πολλές φορές μοιάζει να είναι πιο πολύ δεκάρι, παρά παίκτης γραμμής. Φέτος στην αρχή είδαμε χαφ στο 4-2-3-1 και τον Κουλιμπαλί. Εννοείται, ότι ούτε ο Αφρικανός μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο του εξτρέμ.

Πάμε στα δεδομένα. Ο Μουνιέ με τον νέο τραυματισμό θα χάσει τα 10 από τα 15 ματς του πρώτου γύρου. Κι επειδή έχει ιστορικό τραυματισμών, κανείς δεν είναι σίγουρος πόσο θα βοηθήσει στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Άλτμαν, που λείπει έχει ένα στυλ που μοιάζει με τον Μπουζούκη. Παίζει κυρίως ως δεκάρι και ως δεύτερος επιθετικός στο 3-4-2-1, αλλά δεν διαθέτει έκρηξη για να παίξει στο φτερό. Επιπλέον, δεν γνωρίζει κανείς σε ποια κατάσταση θα γυρίσει. Γι’ αυτό και η απόκτηση ακραίου επιθετικού δείχνει να αποτελεί μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε ό,τι αφορά τα χαφ υπάρχουν οι Κουρμπέλης, Δώνης, Κάτσε, Τζανδάρης, Στάικος. Ενας Παναθηναϊκός που θα διεκδικεί πρωτάθλημα, σαφώς και θα ήθελε έναν παίκτη box to box με ηγετικά χαρακτηριστικά. Δυνατό ανασταλτικά, αλλά και να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Αυτοί οι παίκτες, όμως, κοστίζουν και δεν υπάρχει τον Γενάρη η δυνατότητα για έξοδα.

Μπορεί ν’ αποκτηθεί, άλλωστε, μόνο ένας παίκτης άνω των 23 ετών κι αυτός Έλληνας. Εκτός των άλλων, αν έρθει κι άλλος χαφ, θα μένουν στον πάγκο ή εκτός αποστολής (αν δεν παίζει η ομάδα 4-3-3) τέσσερις μέσοι. Στην επίθεση υπάρχουν οι Μακέντα, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης και Βέργος.

Οι δύο τελευταίοι έχουν καιρό ν’ αγωνιστούν, αλλά δεν υπάρχει πρόθεση να έρθει προς το παρόν κι άλλος φορ. Φυσικά οι Νταμπίζας, Δώνης, παρά τις προτεραιότητες που θα θέσουν το προσεχές διάστημα, αν προκύψει κάποια καλή ευκαιρία, δεν θα πουν όχι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments