Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Τι θα δείξει το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας
Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Τι θα δείξει το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας | Pagenews.gr
Pagenews Team

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Το μεσημέρι της Τρίτης (20/11) ι θα παραδοθεί στην οικογένεια και την αστυνομία το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τα αίτια θανάτου του 33χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι δύο ιατροδικαστές μελετούν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των ιστολογικών εξετάσεων και των ιστολογικών προκειμένου να αποφανθούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια σε τι οφείλεται ο θάνατός του.

Εν συνεχεία, οι ιατροδικαστές θα παραδώσουν το υλικό στην οικογένεια και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση. Στη συνέχεια ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του έρχεται μετά και τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το propaganda.gr, σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του Ζακ Κωστόπουλου, στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες). Η μακροσκοπική και μικροσκοπική διερεύνηση τους έδειξε μεταξύ άλλων:

Έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά.

Έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

Η έκθεση για τις ιστολογικές εξετάσεις

Στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία. Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα.

Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ετικέτες: 
2018