Διεθνή

Τζαμάλ Κασόγκι: Στη δημοσιότητα οι τελευταίοι διάλογοι του δημοσιογράφου

Τζαμάλ Κασόγκι: Στη δημοσιότητα οι τελευταίοι διάλογοι του δημοσιογράφου
"Προδότη, θα λογοδοτήσεις" φώναζαν στον Τζαμάλ Κασόγκι λίγο πριν το τέλος.

Αποκαλυπτικούς διαλόγους από τις τελευταίες στιγμές του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ.

«Αφήσε το χέρι μου! Τι νομίζεις ότι κάνεις;», ακούγεται, σύμφωνα με το Haberturk, να λέει ο Κασόγκι στο τμήμα θεωρήσεων του προξενείου, όπου έχουν καταγραφεί συνολικά επτά λεπτά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με τον  τον τουρκικό ιστότοπο, αμέσως μόλις μπήκε ο αρθρογράφος της Washington Post στο προξενείο, τον έπιασαν τέσσερα άτομα, ένα απ’ τα οποία τον άρπαξε απ’ το χέρι, και τον οδήγησαν στη «Β μονάδα» του προξενείου, όπου στεγάζονται διοικητικά τμήματα.

Ένα απ’ αυτά τα άτομα ήταν ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ο φερόμενος ως επικεφαλής της 15μελούς «ομάδας των εκτελεστών», ενώ ένα άλλο πρόσωπο που κατονομάζεται είναι ο πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι.

«Προδότη! Θα λογοδοτήσεις», ακούγεται να φωνάζει ο Μουτρέμπ, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα ειδήσεων.

Πάνω από μία ώρα μετά την είσοδο του Κασόγκι στο προξενείο στις 13:14 της 2ας Οκτωβρίου 2018 ακούγεται μια ανδρική φωνή να λέει:

«Είναι ανατριχιαστικό να φοράω τα ρούχα ενός άνδρα που σκοτώσαμε πριν από είκοσι λεπτά», ενώ παραπονιέται ότι τα παπούτσια του θύματος είναι πολύ στενά και του απαντούν να φορέσει τα δικά του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πιθανώς να πρόκειται για τον άνδρα που  καταγράφηκε σε κάμερες ασφαλείας λίγες ώρες αργότερα να βολτάρει στο φημισμένο Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης με τα ρούχα του Κασόγκι, αλλά με διαφορετικά παπούτσια.

Καταληκτικά, να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα ούτε οι Τουρκικές Αρχές ούτε το Ριάντ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments