Ελλάδα

Φυλάκιση καθαρίστριας: Η τραγική ιστορία της γυναίκας που πήγε φυλακή για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Φυλάκιση καθαρίστριας: Η τραγική ιστορία της γυναίκας που πήγε φυλακή για πλαστό απολυτήριο δημοτικού
Φυλάκιση καθαρίστριας: Η καθαρίστρια που προσελήφθη στο δημόσιο βρίσκεται στη φυλακή σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Φυλάκιση καθαρίστριας: Από τον Άρειο Πάγο αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο που οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο του δημοτικού.

Όπως γράφει το kosmoslarissa.gr κατατέθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη γυναίκα προ ημερών, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Εκτός αυτού, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η υπόθεση. Την τύχη της αποφυλάκισής της, αναμένεται να εξετάσει το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας ενδεχομένως πριν τη λήξη του έτους.

Η τραγική της ιστορία

Το 1996, πριν από 22 χρόνια, όντας σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού της. Για την ακρίβεια, παραποίησε το πιστοποιητικό για να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη, (ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την Ε’) προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί ως καθαρίστρια για να βγάλει τα προς το ζην.

Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Η πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ της Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 για την καθαρίστρια.

“Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε το έκανε ΣΤ. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10”.

Τι έκανε η καθαρίστρια

Η γυναίκα πήγε στο Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε ΣΤ’ Τάξη. Κάπως έτσι, απέκτησε τις προϋποθέσεις προκειμένου να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή τότε τη διόρισε. Έτσι μέχρι και σήμερα  της καταβλήθηκαν μεικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό προέβη σε αυτήν την πράξη προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά της. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments