Υγεία

Αντιμετώπιση άγχους: Τρεις απλοί τρόποι για να καταπολεμηθεί

Αντιμετώπιση άγχους: Τρεις απλοί τρόποι για να καταπολεμηθεί
Η αντιμετώπιση άγχους είναι πολλές φορές ανάμεσα στους λόγους που κανείς ζητά ιατρική βοήθεια.

Αντιμετώπιση άγχους:  Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή ή σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων. Όταν κάποιος άνθρωπος νιώθει στρες το σώμα του είναι σε ένταση και ο εγκέφαλος του πυροδοτείται από πολλαπλές σκέψεις.

Συναισθήματα, θυμού, απογοήτευσης και φόβου, όπως επίσης, οξυθυμία, κούραση και κατάθλιψη, κυριαρχούν και δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει ο άνθρωπος με συγκέντρωση. Το στρες κάνει τους ανθρώπους ιδιαίτερα απαιτητικούς, ανυπόμονους και ευερέθιστους με ιδιαίτερα χαμηλή διάθεση για συνεργασία.

Αντιμετώπιση άγχους: Τρεις απλοί τρόποι για να καταπολεμηθεί

  • Μάσησε τσίχλα

Σύμφωνα με έρευνες, μασώντας μία τσίχλα μειώνεις τα επίπεδα άγχους και μετριάζεις το στρες. Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν πως το ρυθμικό μάσημα μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως η μυρωδιά και η γεύση της σε βοηθούν να χαλαρώσεις.

  • Κατέγραψε τις σκέψεις σου

Από τη στιγμή που θα βρίσκονται στο χαρτί μπορείς να «δουλέψεις» καλύτερα και να ανακαλύψεις τρόπους για να επιλύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα. Κατά αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα… μπούσουλα που θα σε βοηθήσει στην καθημερινότητά σου.

  • Ασκήσεις αναπνοής

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς  λένε ότι νιώθουν ένα αίσθημα πνιγμού Οι ασκήσεις αναπνοής είναι η καλύτερη εναλλακτική. Ψάξτε το.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments