Ελλάδα

Απεργία σήμερα: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Τραβούν “χειρόφρενο” τα ΜΜΜ

Απεργία σήμερα: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Τραβούν “χειρόφρενο” τα ΜΜΜ
Απεργία σήμερα: Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία σήμερα: Μεγάλη ταλαιπωρία θα υποστεί το επιβατικό κοινό λόγω της προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας από την ΓΣΕΕ, στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε».

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, “κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές”» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Τι διεκδικεί η ΓΣΕΕ:

•751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό •Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας •Εργασία για όλους •Καθολική κοινωνική πρόνοια •Κατάργηση φοροεπιδρομής •Ακατάσχετη πρώτη κατοικία

Απεργία σήμερα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χωρίς Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλεϊ την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έκαναν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων αεροδρομίου.

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 28 Νοεμβρίου

Παράλληλα, την Τετάρτη η χώρα θα μείνει χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Απεργία σήμερα: Δείτε το βίντεο του pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments