Αθλητισμός

UEFA: Έρχεται και τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2021

UEFA: Έρχεται και τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2021
Η UEFA συνεδρίασε και αποφάσισε να δρομολογήσει το «UEL2», ή αλλιώς το «UEFA Europa League 2».

UEFA: Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ενέκρινε τη δημιουργία μίας τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα ισχύσει για την τριετία 2021-2014, κατόπιν σημερινής συνεδρίασής της στο Δουβλίνο.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ευρώπης συνεδρίασε την Κυριακή 2/12/18 και αποφάσισε να δρομολογήσει το «UEL2», ή αλλιώς το «UEFA Europa League 2».

Σύμφωνα με το Associated Press, η νέα διοργάνωση θα ξεκινήσει το 2021, με τις αναμετρήσεις να διεξάγονται τις Πέμπτες, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Europe League.

Στόχος του νέου εγχειρήματος είναι η δυνατότητα περισσότερων χωρών να εκπροσωπούνται στις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

UEFA: Το φορμάτ της νέας διοργάνωσης

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Ο πρώτος κάθε ομίλου θα προκρίνεται απευθείας στην επόμενη φάση.

Από την πλευρά τους, οι δεύτεροι θα αντιμετωπίζουν τους 3ους της φάσης των ομίλων του Europa League. Έτσι θα προκύπτουν 16 ομάδες, οι οποίες θα αναμετρώνται σε νοκ-άουτ παιχνίδια έως και τον τελικό.

Η νέα διοργάνωση που προσωρινά παίρνει την ονομασία Uefa Europa League 2 θα έχει 32 ομάδες στην φάση των ομίλων της.

  • Ένας επιπλέον νοκ-άουτ γύρος θα παίζεται πριν από την φάση των «16» ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους και σε αυτές που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.
  • Η νέα διοργάνωση θα έχει 141 παιχνίδια που θα διεξαχθούν μέσα σε 15 εβδομάδες, ακριβώς όπως γίνεται και με το Europa League.
  • Ο νικητής της διοργάνωσης θα συμμετέχει άμεσα στο Europa League της επόμενης περιόδου.
  • Οι αναμετρήσεις της νέας διοργάνωσης θα διεξάγονται τις Πέμπτες, όπως το Europa League, ωστόσο θα προστεθεί μία τρίτη ώρα έναρξης (17:30) για ορισμένα παιχνίδια.
  • Όλοι οι τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την τρίετία 2021-24 θα γίνουν την ίδια εβδομάδα. Την Τετάρτη αυτός της νέας διοργάνωσης, την Πέμπτη αυτός του Europa League και το Σάββατο αυτός του Champions League.
  • Αυτή η τρίτη διοργάνωση θα εγγυάται πως ομάδες από τουλάχιστον 34 χώρες θα εκπροσωπούνται στους ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (σήμερα το εγγυημένο νούμερο χωρών είναι 26).

«Η νέα διοργάνωση σημαίνει περισσότερα παιχνίδια για περισσότερες ομάδες από περισσότερες ομοσπονδίες», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments