Πολιτική

Παπαδημούλης για Συμφωνία των Πρεσπών: “Να γίνει σεβαστή η κύρωσή της από τα Σκόπια”

Παπαδημούλης για Συμφωνία των Πρεσπών: “Να γίνει σεβαστή η κύρωσή της από τα Σκόπια”
Παπαδημούλης για Συμφωνία των Πρεσπών: Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η συμφωνία υπογράφηκε, για να ξεφύγουμε από τους αλυτρωτισμούς και να ξεπεράσουμε μια περίοδο αντιπαράθεσης.

Παπαδημούλης για Συμφωνία των Πρεσπών: «Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θα πρέπει να γίνει σεβαστή, και στο πνεύμα και στο γράμμα της, από την ηγεσία της γειτονικής χώρας, φυσικά και από την Ελλάδα, και μέσα από αυτήν θα μπουν στην άκρη οι αλυτρωτισμοί»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του 24/7.

«Προσυπογράφω όσα είπε χθες ο κ. Κατρούγκαλος κι όσα σήμερα συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπογράψαμε τη συμφωνία των Πρεσπών για να ξεφύγουμε από τους αλυτρωτισμούς και να ξεπεράσουμε μια περίοδο αντιπαράθεσης, θεμελιώνοντας κανόνες αμοιβαία αποδεκτής συνύπαρξης», ανέφερε με έμφαση ο κ. Παπαδημούλης.

Ενώ στην ουσία του θέματος παρατήρησε, «η γειτονική μας χώρα με την κύρωση της συμφωνίας, που θα συμβεί αυτό όσο κι αν κάποιοι θέλουν να το χαλάσουν, θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία, για όλες τις χρήσεις, erga omnes, και μέσα και έξω, και θα κάνει και τις συνταγματικές αλλαγές που χθες ψηφίστηκαν από τη Βουλή τους.

Στη συνέχεια θα έρθει και η ώρα της κύρωσής της από την ελληνική Βουλή.

Αλλά, pacta sunt servanda, oι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ, κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη «να αφήσει την σπέκουλα και τις υπερβολές και να δει όσα βλέπουν όλοι οι Έλληνες: ότι η Ελλάδα, δια της κυβέρνησης και του ΠτΔ, υπερασπίζεται τα καλώς νοούμενα εθνικά συμφέροντα.

Συνιστώ στον Κυρ. Μητσοτάκη να πάει στο ΕΛΚ και να προσπαθήσει να πείσει έστω και έναν από τους συναδέλφους του για όσα λέει. Αν βρει έναν παρακαλώ να τον αναφέρει δημόσια.

Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, η προσπάθειά του να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση στο θέμα αυτό, για λόγους μικροπολιτικής, εγκαταλείποντας τη γραμμή της ΝΔ, τον έχει οδηγήσει σε πλήρη απομόνωση εντός της ευρωπαϊκής σκηνής και εντός του ΕΛΚ, με τους πάντες να απορούν γιατί έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και να αναρωτιούνται για το αν πρόκειται για εκλογικό οπορτουνισμό ή αδυναμία του έναντι της τρόικας Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε στους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα τους Κυρ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά, «να αφήσουν τους βουλευτές των κομμάτων τους -όπως θα το κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ- να ψηφίσουν στο θέμα αυτό κατά συνείδηση, χωρίς κομματική πειθαρχία» (…) αν υπάρχει ένας Έλληνας που εύχεται η συμφωνία των Πρεσπών να περάσει από αυτή τη Βουλή με ψήφους της σημερινής πλειοψηφίας αυτός λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ίδια συνέντευξη, τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «ο Π. Καμμένος, παρά τη σαφή του διαφωνία στο Μακεδονικό, δεν θα γίνει υπομόχλιο για να εφαρμοστεί το σχέδιο Μητσοτάκη και των συμφερόντων που τον στηρίζουν να ‘ρίξουν’ τον Τσίπρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments