Ελλάδα

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Μαρτυρία κρατούμενου για το περιστατικό στις φυλακές Αυλώνα (vid)

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Μαρτυρία κρατούμενου για το περιστατικό στις φυλακές Αυλώνα (vid)
Ξυλοδαρμός 19χρονου: Κρατούμενος των φυλακών Αυλώνα που συμμετείχε στο περιστατικό περιέγραψε πώς έγινε η επίθεση στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Συγκλονιστική μαρτυρία από κρατούμενο των φυλακών Αυλώνα για το πώς έγινε η επίθεση στον νεαρό κατηγορούμενο για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Ο κρατούμενος μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου “Μαζί σου” και περιέγραψε πώς έγινε η επίθεση.

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Ήμασταν 7 άτομα

Ο κρατούμενος είπε ότι είχαν μαχαίρια και κανείς δεν μπορούσε να τους σταματήσει.

Ανέφερε ότι στην επίθεση συμμετείχαν επτά άτομα και έγινε την ώρα του φαγητού, που οι πόρτες ανοίγουν.

«Η πόρτα ήταν ανοιχτή», λέει, απαντώτας στα ερωτήματα ποιος τους άνοιξε την πόρτα και πώς μπήκαν στο θάλαμο που κρατούνταν ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 19χρονης.

Ο κρατούμενος είπε ακόμη ότι ο φύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτε απέναντι σε επτά μαχαίρια.

Σκέφτηκε τον εαυτό του και την οικογένειά του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για τους άγραφους νόμους της φυλακής

Αναφερόμενος στους άγραφους νόμους της φυλακής ο κρατούμενος είπε ότι ο 19χρονος κατηγορούμενος πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε, λέγοντας πως «αυτός έπρεπε να κάνει παρέλαση με στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα».

Τέλος, δικαιολόγησε την πράξη του και των συγκρατούμενών του λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει κάποιο έγκλημα για να βρεθούν στη φυλακή, αλλά δεν έφτασαν στο σημείο που έφτασαν εκείνος και ο 21χρονος στη Ρόδο.

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Τα ερώτηματα γύρω από την επίθεση και το βίντεο – ντοκουμέντο

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Το περιστατικό γεννά ερωτήματα, αρχικά για το πώς κατάφεραν να ανοίξουν το κελί του οι άνδρες που τον ξυλοκόπησαν .

Το περιστατικό συνεχίζεται για περίπου 10 λεπτά, όπου τον βρίζουν και τον χτυπούν χωρίς κανείς να επέμβει.

Πολλά ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τουλάχιστον 2 άτομα τα οποία έκαναν χρήση των κινητών τους.

Ερωτήματα προκαλεί τόσο ο ξυλοδαρμός του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη όσο και η καταγραφή του συμβάντος σε βίντεο, το οποίο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διέρρευσε στο διαδίκτυο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος και κρατείται στις φυλακές Αυλώνας, είχε τοποθετηθεί σε ξεχωριστό κελί μόνος του.

Ξυλοδαρμός 19χρονου:Το βίντεο – ντοκουμέντο

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, υπήρξε μια διαμάχη ανάμεσα στον 19χρονο και τους συγκρατούμενούς του.

Όλα ξεκίνησαν με λεκτική ένταση και κατέληξαν σε ξυλοδαρμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας αποφασίστηκε να προφυλακιστούν την περασμένη Παρασκευή.

Ο 19χρονος Αλβανός μεταφέρθηκε στις φυλακές Αυλώνα (όπου σημειώθηκε το συμβάν), ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στις φυλακές Γρεβενών.

Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά ο ένας κατηγορούμενος ρίχνει το βάρος της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στον άλλον.

Η πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, μετέδωσε ένα βίντεο από το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

Δείτε το:

Η διοίκηση των φυλακών έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Εγκληματική χαρακτηρίζει από την πλευρά του την επίθεση στον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ο εκπρόσωπος της οικογένειας της 21χρονης, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του «την τιμωρία και την ενοχή των κρατούμενων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, όσο και εμείς οι συνεργάτες του, τιμώντας και τις αρχές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίο ανήκουμε, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών, ανηλίκων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για κακουργήματα, και δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια αποενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε εμάς τους ίδιους ως δικηγόρους και ανθρώπους.

Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments