Αυτοδιοίκηση

Δούρου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να προωθήσει συνέργειες με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

Δούρου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να προωθήσει συνέργειες με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα
Δούρου: Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής στην 89η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

«Στην Περιφέρεια Αττικής αντιλαμβανόμαστε την ανώτατη εκπαίδευση ως θέμα υψηλής προτεραιότητας, αφού από αυτήν, όπως γνωρίζετε καλύτερα από όλους, εξαρτάται στον μέγιστο βαθμό η διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας» επισήμανε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τον χαιρετισμό της στην Ολομέλεια της 89ης Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων (13 – 15 Δεκεμβρίου 2018), που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά.

Στο πλαίσιο της Συνόδου χαιρετισμούς απηύθυναν: ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Περιφέρεια Αττικής και Πανεπιστήμιο Πειραιώς υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με στόχο να οικοδομήσουμε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που δεν θα δημιουργεί γενικά και αόριστα θέσεις εργασίας, αλλά αξιοπρεπείς δουλειές.

«Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το αρμόδιο Υπουργείο, οφείλουμε όμως να προωθήσουμε συνέργειες με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα» τόνισε η Περιφερειάρχης. «Στο πλαίσιο αυτό, πολύ πρόσφατα υπογράψαμε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς ένα μνημόνιο συνεργασίας.

Είναι το 18ο μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε στην Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος αυτού του μνημονίου είναι να οικοδομήσουμε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που δεν θα δημιουργεί γενικά και αόριστα θέσεις εργασίας, αλλά αξιοπρεπείς δουλειές για τους νέους επιστήμονες που επιλέγουν ή αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα μας αναζητώντας την ελπίδα της επαγγελματικής αποκατάστασης», ανέφερε η Ρένα Δούρου.

«Με μεγάλη ικανοποίηση θέλω να σας πω ότι υπογράφοντας το μνημόνιο συνεργασίας, οι συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, έθεσαν την περιβόητη ιστορία του brain drain στο σωστό πλαίσιο, ως εκπαιδευτικοί», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια το brain drain απλώς ήταν ένα άλλοθι. «Έτσι, Περιφέρεια Αττικής και Πανεπιστήμιο Πειραιά, αυτό που είπαμε, ήταν ότι έχουμε ανάγκη να στήσουμε γέφυρα με τους νέους και τις νέες που έφυγαν».

Η ίδια επισήμανε: «Θέλω να σας πω ότι αυτό το μνημόνιο συνεργασίας δεν έχει εξαντληθεί απλώς σε καλή θέληση ή σε ένα παράδειγμα μεθοδολογικό». «Έχει προχωρήσει στη δημιουργία Γραφείου Διασύνδεσης». «Σκοπός είναι η συνδιοργάνωση σειράς πρωτοβουλιών που δεν θα εξαντληθούν σε σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια, working groups. Ήδη το Γραφείο Διασύνδεσης στον Βόρειο Τομέα μετρά θέσεις εργασίας για νέους και νέες επιστημόνισσες», συνέχισε η Περιφερειάρχης.

«Έτσι ζητώ και από τους υπόλοιπους να συνδράμουμε σε αυτή την πολύ διαφορετική προσέγγιση για το ποια πρέπει να είναι στην πράξη η σχέση μεταξύ της αυτοδιοίκησης και της ανωτάτης εκπαίδευσης. Αλλά και – πριν από αυτό – μια διαφορετική προσέγγιση για το τι είδους κοινωνία θέλουμε να έχουμε, που ξεκινάει από τα παιδιά μας που είναι στα χέρια σας, και τι ρόλο αποδίδουμε στους εαυτούς μας και στην εκπαίδευση», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments