Οικονομία

Αργεντινή κρίση: Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,5%

Αργεντινή κρίση:  Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,5%
Αργεντινή κρίση: Από την αρχή της χρονιάς, η συρρίκνωση του ΑΕΠ έχει φθάσει το 1,4% σε σύγκριση με την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2017.

Αργεντινή κρίση: Η οικονομία της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 3,5% το τρίτο τρίμηνο του 2018 σε ετήσιο ρυθμό και εισήλθε επίσημα σε ύφεση, έπειτα από δύο συναπτά τρίμηνα μείωσης του ΑΕΠ, ανακοίνωσε την Τρίτη το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής στο Μπουένος Άιρες.

Από την αρχή της χρονιάς, η συρρίκνωση του ΑΕΠ έχει φθάσει το 1,4% σε σύγκριση με την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2017.

Το τρίτο τρίμηνο, οι μεγαλύτερες μειώσεις της δραστηριότητας καταγράφηκαν στους τομείς του εμπορίου (-8,9%), της αλιείας (-7,3%) και της μεταποιητικής βιομηχανίας (-6,6%).

Την καλύτερη επίδοση κατέγραψε ο χρηματοοικονομικός τομέας (+5,1%).

Έπειτα από τις δύο νομισματικές κρίσεις του 2018, οι οποίες μείωσαν κατά 50% την αξία του νομίσματος της χώρας, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ζήτησε ένα πρόγραμμα στήριξης, ένα δάνειο 57 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων με αντάλλαγμα ένα πακέτο μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής το οποίο έχει «θετικά αποτελέσματα», σύμφωνα με το Ταμείο.

Η οικονομία της Αργεντινής αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2,6% το 2018 και κατά 1,6% το 2019, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι