Ελλάδα

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Θέλουν τα νησιά μέχρι τη Θάσο οι Τούρκοι

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Θέλουν τα νησιά μέχρι τη Θάσο οι Τούρκοι
Τουρκικές προκλήσεις που δεν έχουν προηγούμενο από τον πρώην Γ.Γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ.

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τελειωμό. Αυτήν την φορά, οι Τούρκοι “χτύπησαν” ξανά με τον πάντα προκλητικό πρώην Γ.Γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε επιθυμεί να γίνουν τουρκικά όλα τα νησιά από τους Λειψούς και τους Αρκιούς, ως τη Σάμο, τη Χίο τη Λέσβο, αλλά και τη Σαμοθράκη και τη Θάσο.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο άνθρωπος που λέει ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 17 νησιά, αλλά και πως το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης ανήκει στην Τουρκία λέει τώρα ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στο μισό Αιγαίο και πως έχει καταλάβει παράνομα την περιοχή.

Να αναφερθεί, ότι ο Ουμίτ Γιαλίμ ήταν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας το 2009 και το 2010 επί Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η μανία του με την Ελλάδα τον έχει οδηγήσει πολλές φορές σε ακραίες δηλώσεις εναντίον της χώρας μας.

Μάλιστα, στο παρελθόν έχει κατηγορήσει την Ελλάδα για προσπάθεια αναβίωσης του Βυζαντίου και την ίδια ώρα φτάνει τα τουρκικά σύνορα ως το Λιβικό Πέλαγος διεκδικώντας μάλιστα το 75% της Κρήτης.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Τουρκία: «Εάν Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»

Σε μια αρκετά σκληρή δήλωση προς την Τουρκία προχώρησε χθες (19/12) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας με τους δημοσιογράφους.

Σε μια εποχή έντασης στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας κι ενώ πολλοί εκτιμούν ότι η Αγκυρα -που είναι στριμωγμένη στην Ανατολική Μεσόγειο- μπορεί να επιχειρήσει εξαγωγή της κρίσης στο Αιγαίο, ο Α/ΓΕΕΘΑ δήλωσε:

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα έχουμε συμμάχους σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία, είπε: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».

Έτσι, βάση τα λεγόμενα του Έλληνα αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, οι δηλώσεις του Ουμίτ Γιαλίμ ίσως είναι μια άτυπη απάντηση προκειμένου να κλιμακωθεί η κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στο Αιγαίο από τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments