Αυτοδιοίκηση

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων (vid)

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων (vid)
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι επισήμως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι επισήμως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι επισήμως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη που στηρίζει η ΝΔ και τον Παύλο Γερουλάνο του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, πάντως, είναι εσωκομματικά δημοφιλής και απολαμβάνει (μεταξύ άλλων) τη στήριξη όλων των τάσεων, καθώς είναι γνωστό ότι οι «53» έχουν αλλεργία σε πάσης φύσεως ανοίγματα και δη σε πρόσωπα-αστέρες.

Ο ίδιος έχει διατελέσει γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη νεολαία του κόμματος αλλά και στις τοπικές οργανώσεις.

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αθήνα Ανοιχτή Πόλη» παρουσίασε επίσημα τον υποψήφιό της για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Το παρών έδωσαν πολλά στελέχη του κόμματος, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε ανάψει από την πρώτη στιγμή το «πράσινο φως» στον Αλέξη Τσίπρα, αποδεχόμενος να είναι υποψήφιος για το δήμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναζητήσει τον «εκλεκτό» του και σε προσωπικότητες εκτός Βουλής αλλά είτε βρήκε… κλειστές πόρτες είτε το κόμμα θεώρησε ότι δεν θα μπορούσαν να τεθούν, αυτά τα πρόσωπα, αντιμέτωπα με αντιπάλους όπως ο Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος, που προέρχεται από μεγάλη αστική οικογένεια της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της “Ανοιχτής Πόλης”:

“Την πρόταση του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για τη δημαρχία της Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα η Ολομέλειά της σε έκτακτη συνεδρίασή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Η «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική παράταξη με τη μακρά ιστορική πορεία στον Δήμο Αθηναίων, ολοκληρώνοντας έτσι τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής, καλεί όσους και όσες συμπορεύτηκαν τόσα χρόνια στους αγώνες και τα κινήματα πόλης, αλλά και τους νέους φίλους και φίλες, τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, να συμμετέχουν σε αυτόν τον κορυφαίο αγώνα.

Συντονίζουμε τις δυνάμεις και τις δράσεις μας για μια νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες εκλογές”.

Ποιος είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ο 35χρονος σήμερα Νάσος Ηλιόπουλος έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού το 2002. Μάλιστα, τα χρόνια εκείνα η μητέρα του ήταν στέλεχος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και δεχόταν κριτική για τον γιο της που είχε αποσκιρτήσει σε άλλο κόμμα.

Από το 2010 ως το 2013 ο Νάσος Ηλιόπουλος διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, ενώ στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέλαβε ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments