Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Βιενέζικη βασιλόπιτα

Η συνταγή της ημέρας: Βιενέζικη βασιλόπιτα
Νόστιμη η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε βιενέζικη βασιλόπιτα με πλούσια γεύση.

Η συνταγή της ημέρας: Βιενέζικη βασιλόπιτα.

Βιενέζικη βασιλόπιτα: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • ½ κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. καρύδια σπασμένα
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα σπασμένα
  • 4 κ.σ. σταφίδες
  • 4 κ.σ. κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. ινδική καρύδα

Διαδικασία συνταγής

  • Βουτυρώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την ινδική καρύδα αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με λίγο αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments