Συνεντεύξεις

Φωτεινή Δάρρα: “Τραγουδώντας νιώθω σαν να μεθάω”

Φωτεινή Δάρρα: “Τραγουδώντας νιώθω σαν να μεθάω”
Η Φωτεινή Δάρρα σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο pagenews.gr.

Η Φωτεινή Δάρρα μίλησε το pagenews.gr  για την νέα της επαγγελματική εμπειρία στο Half Note, τον έρωτα, αλλά και τι σημαίνει το τραγούδι για εκείνη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επαγγελματική της συνύπαρξη με τον σύζυγό της, κ. Γιώργο Παπαχριστούδη, ενώ όπως είπε η ίδια, έχει ανάγκη το όνειρο.

«Έρωτας όπως τότε». Μιλήστε μας λίγο για αυτό το μοναδικό ρεσιτάλ στο Half Note.

Είναι μια διαδρομή με διάθεση γιορτινή, στα ωραιότερα ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια που έχουν γραφτεί από τη δεκαετία του ’40 μέχρι σήμερα. Από τα τραγούδια του Αττίκ, του Σουγιούλ, του Cole Porter μέχρι τα τραγούδια του Καπνίση και του Μίμη Πλέσσα, Του Χατζιδάκι αλλά και τραγούδια από το προσωπικό μου ρεπερτόριο. Τραγούδια που ερμήνευσαν μεγάλες φωνές όπως: Η Τζένη Βάνου, ο Τώνυ Μαρούδας, η Μαίρη Λώ, ο Frank Sinatra, η Barbra Streisand, η Εdith Piaf, η Αmalia Rodriguez κ. α

Ρετρό του ’40 και του ’50 μπλέκονται σε μια υπέροχη συνύπαρξη με πορτογαλέζικα φάδος, γαλλικά chansons και ελληνικά έντεχνα μελωδικά τραγούδια που υμνούν τον έρωτα. Φτάνουμε στο καινούργιο μας τραγούδι: μια διασκευή ενός υπέροχου τραγουδιού το Κώστα Καπνίση με τίτλο «Γελάς». Όλα αυτά με ένα πιάνο, δυο χέρια και μια φωνή. 4-7 Ιανουαρίου.

Τέσσερις βραδιές γεμάτες αλήθεια και συναίσθημα χωρίς περιστροφές.

Ερμηνεύετε τραγούδια για που μιλούν για τον έρωτα. Τι σημαίνει για εσάς όμως η λέξη “έρωτας”;

Είναι μια «συνομωσία» ανάμεσα στους ερωτευμένους, κάτι μυστικό που αφορά μόνο τους ίδιους. Όσο πιο πιστός είσαι σε αυτή τη λογική, τόσο περισσότερο διαρκεί! Είναι τέλος η απόλυτη παράδοση στον άλλο, χωρίς εκλογικεύσεις. Είναι σκέτο συναίσθημα.

Όπως λέει και ο Χορτάτζης στην «Ερωφίλλη» του:

«Μόνια μου με τον έρωτα πάσα ώρα είναι πολέμου  και κιανενός δεν έδειχνα τα πάθη μου ποτέ μου».

Μια και μιλάμε για τον έρωτα, πώς είναι η επαγγελματική σας συνύπαρξη με τον σύζυγό σας, κ. Γιώργο Παπαχριστούδη;

Όπως συμβαίνει με όλα τα ζευγάρια που δουλεύουν μαζί. Πολύ ωραίο και πολλές φορές δύσκολο. Ο άνθρωπος που σε αγαπάει θα σε προστατέψει με κάθε τρόπο, ακόμα κι αν πρέπει να σου πει κάτι σκληρό. Ξέρεις όμως πως θα στο πει με αγάπη. Όταν παίζουμε μαζί πάνω στη σκηνή, δένουμε με έναν τρόπο ξεχωριστό. Αυτό το είχαμε από την πρώτη στιγμή. Ξέρει την κάθε ανάσα μου κι εγώ τον τρόπο που παίζει κι έτσι μπορούμε να παίξουμε σχεδόν τα πάντα μαζί. Ακόμα και special requests της στιγμής.

Τι είναι αυτό που σας έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που πιάνετε το μικρόφωνο. Τι σημαίνει το τραγούδι για εσάς;

Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα. Νιώθω σαν να μεθάω, ειδικά από το τρίτο τραγούδι και μετά. Και φανταστείτε δεν πίνω ΠΟΤΕ την ώρα που τραγουδάω! Η αγάπη του κόσμου, η ένταση και η αδρεναλίνη της στιγμής είναι αυτά που μου δημιουργούν την κατάσταση μέθης. Τέλος η επικοινωνία με τον κόσμο είναι το πιο μαγικό πράγμα που μπορεί να συμβεί. Αυτή η αμεσότητα δε συγκρίνεται με τίποτα.

Είστε πολλά χρόνια στο χώρο. Τι σας ενθουσιάζει και τι σας απωθεί περισσότερο;

Είμαι αρκετά ναι, για να έχω σχηματίσει μια εικόνα. Με ενθουσιάζει ό, τι έχει να κάνει με τον απλό κόσμο που αγαπάει την τέχνη και αγαπάει, με βάση το συναίσθημά του, εμάς τους καλλιτέχνες.

Τους ανθρώπους που έρχονται στις παραστάσεις και γίνονται ένα με εμάς που βρισκόμαστε πάνω στη σκηνή. Αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα!

Με απωθεί το στημένο παιχνίδι, τα αγορασμένα… ο χώρος που προσπαθεί να στήνει και να αποκαθηλώνει ανθρώπους κατά το δοκούν και βάσει συμφερόντων. Ακόμα και στο ίντερνετ, που μπορείς να προβάλλεις τη δουλειά σου μόνος και χωρίς ενδιαμέσους, ακόμα κι εκεί μέσα από την ανωνυμία μπορεί ο καθένας να κάνει το παιχνίδι του. Προτρέπω τον κόσμο να πιστεύει μόνο σε αυτά που οι ίδιοι βλέπουν και ακούν.

Ποια τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

«Ταξιδεύουμε» τον «Έρωτα… όπως τότε» και αλλού… 14 Φεβρουαρίου έρχεται ξανά!

Ποια η άποψή σας για τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις της χώρας;

Είμαι απολύτως απογοητευμένη, θυμωμένη και νιώθω συνυπεύθυνη κάθε φορά που συμβαίνει κάτι καινούργιο που δυσχεραίνει τη θέση μας και δεν αντιδρώ σθεναρά. Πρέπει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.

Κλείνοντας, ποια είναι η ευχή σας για το νέο έτος;

Χρόνια καλά και ευλογημένα σε όλους! Εύχομαι να έρθουν καλύτεροι καιροί και μπορούν να έρθουν αν το πιστέψουμε όλοι μαζί. Εύχομαι να γίνουμε οι Έλληνες ξανά ομάδα και να διαπρέψουμε, όπως έχει αποδείξει η ιστορία ότι συμβαίνει κάθε φορά που συνασπιζόμαστε.

Όχι δεν θέλω να πιστέψω στα λόγια του Γκάτσου: “Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ…” Έχω ανάγκη το όνειρο… Καλή χρονιά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments