Διεθνή

Κωνσταντινούπολη για τους “8”: Τρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας για τους Τούρκους αξιωματικούς

Κωνσταντινούπολη για τους “8”: Τρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας για τους Τούρκους αξιωματικούς
Κωνσταντινούπολη για τους "8": Συνεχίζεται η δίκη για τους Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Κωνσταντινούπολη για τους “8”: Ο εισαγγελέας ζητά τρις ισόβια για τους Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του 2016 και αργότερα πήραν άσυλο.

Σήμερα συνεχίστηκε στην Κωνσταντινούπολη η δίκη των 19 πρώην αξιωματικών, ανάμεσά τους και οι 8 που βρίσκονται στη χώρα μας, οι οποίοι δικάζονται ερήμην.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τους 19 για «απόπειρα πραξικοπήματος, για προσπάθεια ανατροπής νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, απόπειρα κατάργησης του Κοινοβουλίου και δολοφονίες πολιτών» και ζητά την τρις ισόβια κάθειρξη.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα για τους «8» ζητά επιπλέον ποινές κάθειρξης από 9 έως και 15 έτη για «δραπέτευση σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση ζημιάς σε στρατιωτικό υλικό», ενώ ζήτησε επίσης να διαχωριστεί ο φάκελος τους από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς «έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα».

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε και πάλι πως η Ελλάδα δεν έδωσε στην Τουρκία τους 8 αξιωματικούς που η Τουρκία τους κατηγορεί ως πραξικοπηματίες και ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO ( Γκιουλενιστές).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments