Αυτοδιοίκηση

Πατούλης: Οι τοπικές κοινωνίες να αποϕασίζουν οι ίδιες τα του οίκου τους

Πατούλης: Οι τοπικές κοινωνίες να αποϕασίζουν οι ίδιες τα του οίκου τους
Ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε πως, ενόψει της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, πρέπει να συζητηθεί ουσιαστικά το ζήτημα της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση.

Τις θέσεις και τις προτάσεις του για την τοπική ανάπτυξη, συζήτησε ο υποψήϕιος περιϕερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορωπίου, παρουσία του δημάρχου, Δημήτρη Κιούση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με τον κ. Πατούλη να εστιάζει στην ανάγκη ενημέρωσης, αλλά και εκπαίδευσης των πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα ριζικά.

«Δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο ανοχής στην εγκληματική αδιαϕορία που έχει επιδείξει διαχρονικά η Πολιτεία», διαμήνυσε ο υποψήϕιος περιϕερειάρχης και πρόσθεσε:

«Η απουσία σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων κοστίζει στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον […] Οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να εισπράττουν τα οικονομικά οϕέλη και μέσω της ανακύκλωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων τους, με απώτερο σκοπό τη μείωση του κόστους διαχείρισης» ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 .

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως, ενόψει της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, πρέπει να συζητηθεί ουσιαστικά το ζήτημα της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση προκειμένου «οι τοπικές κοινωνίες να αποϕασίζουν οι ίδιες τα του οίκου τους και να μην περιορίζονται οι δήμοι και τα δημοτικά συμβούλια στο ρόλο των εισηγητικών οργάνων».

«Θα συζητήσουμε τις προτάσεις μας και στην ημερίδα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα πραγματοποιήσουμε στις 23 και 24 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαμορϕώσουμε τις τελικές μας θέσεις και να διεκδικήσουμε με ωριμότητα και αποϕασιστικότητα αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν», επισήμανε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments