Πολιτική

Μητσοτάκης: “Επιχειρείται θεσμική εκτροπή – Ο Πολάκης απειλεί εισαγγελείς και ανακριτές και ο Τσίπρας τον καλύπτει”

Μητσοτάκης: “Επιχειρείται θεσμική εκτροπή – Ο Πολάκης απειλεί εισαγγελείς και ανακριτές και ο Τσίπρας τον καλύπτει”
Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Novartis.

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σε σχέση με την υπόθεση Novartis. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτίθεται και στον Παύλο Πολάκη, τον οποίο, όπως λέει, ο πρωθυπουργός καλύπτει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του κάνει λόγο για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών», σημειώνοντας πως όσα συμβαίνουν «απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας».

Όλη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.

Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας. Και καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν.

Καλώ, τέλος, όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

O Kυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ότι καλύπτει τον Παύλο Πολάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments