Αυτοκίνητο

Αλάτι στους δρόμους: Πώς να προστατέψουμε το αυτοκίνητό μας

Αλάτι στους δρόμους: Πώς να προστατέψουμε το αυτοκίνητό μας
Αλάτι στους δρόμους: Ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για το αμάξωμα και πολλά μηχανικά μέρη του αυτοκίνητου.

Αλάτι στους δρόμους: Η μέθοδος αυτή που εφαρμόζουν οι Αρχές, για να λιώσει ο πάγος, μπορεί να είναι πολύ παοτελεσματική για την ασφάλειά μας, όμως, μπορεί να κρύβει μερικούς κινδύνους για το αυτοκίνητό μας.

Το αλάτι, λοιπόν, ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για το αμάξωμα και πολλά μηχανικά μέρη του αυτοκίνητου.

Περισσότερο επικίνδυνο είναι το αλάτι για το κάτω μέρος του αυτοκινήτου μας και ιδίως για τα πιο εκτεθειμένα μέρη του, αφού ιδίως στα καινούργια οχήματα τα αμαξώματα είναι γαλβανισμένα και προστατευμένα από τη σκουριά, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

O μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει, λοιπόν, κυρίως για το υποπλαίσιο, το σύστημα της εξάτμισης, τα ελατήρια της ανάρτησης, καθώς επίσης και για το σύστημα των φρένων.

Έτσι είναι σημαντικό αμέσως μόλις τα χιόνια λιώσουν και το αλάτι φύγει από τους δρόμους να προβούμε σε ένα προσεκτικό καθάρισμα του αυτοκινήτου μας και να προσέξουμε ιδίως αυτά τα τμήματα.

Επομένως:

  • Αφιερώνουμε χρόνο να πλύνουμε εξωτερικά το αυτοκίνητο για να φύγει το αλάτι που έχει κατακαθίσει πάνω στα διάφορα τμήματα του αμαξώματος

  • Κατευθυνόμαστε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για να σηκώσουμε το όχημά μας και να καθαριστεί από κάτω.

  • Ζητάμε από τον υπάλληλο του πλυντηρίου να πλύνει με πίεση στα πιο ευαίσθητα τμήματα του αυτοκινήτου όπως είναι οι θόλοι των τροχών, η εξάτμιση και κάτω από τον κινητήρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments