Αυτοδιοίκηση

Δήμος Ηλιούπολης: Μεγάλη γιορτή για το παιδί

Δήμος Ηλιούπολης: Μεγάλη γιορτή για το παιδί
Δήμος Ηλιούπολης: Το Mev Ηλιούπολης διοργανώνει για τρίτη χρονιά μια Μεγάλη Γιορτή για το Παιδί !

Δήμος Ηλιούπολης: Το Mev Ηλιούπολης διοργανώνει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου και το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, για τρίτη χρονιά μια Μεγάλη Γιορτή για το Παιδί.

Η ανακοίνωση από τον Δήμο Ηλιούπολης:

Φέτος ενισχύουμε το έργο της Κιβωτού του Κόσμου www.kivotostoukosmou.org

Προσκαλούμε όλα τα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Γυμνάσια της Ηλιούπολης να συμμετέχουν στην ενέργεια!

Γονείς και μαθητές προσφέρουν:

  • Εμφιαλωμένο νερό (μικρά – μεγάλα), Μουστάρδα, Κέτσαπ, Μέλι, τσάι.
  • Ζυμαρικά, Όσπρια, Ρύζι κίτρινο, Δημητριακά
  • Απορρυπαντικά, μεγάλες και μικρές σακούλες σκουπιδιών
  • Καθαριστικά (Χλωρίνες, μπάνιου, κουζίνας, για τζάμια, οτιδήποτε), Είδη υγιεινής
  • Φρέσκο και συμπυκνωμένο γάλα
  • Βρεφικό γάλα και κρέμες, Σνάκς (όπως bake rolls, κριτσίνια , αλμυρά κτλ.),
  • Σοκολάτες, Μπισκότα, Κρουασάν, Χυμοί, Ελαιόλαδο, μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ.

Τα είδη συγκεντρώνονται σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά.

Η υπερ-συγκέντρωση θα πραγματοποιείται στο 6ο Δημοτικό Σχολείο (Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 34, Ηλιούπολη, 16341) τις συγκεκριμένες ημερομηνίες :

• Σάββατο 12 Ιανουαρίου ( 10:30 – 13:00 ) • Σάββατο 19 Ιανουαρίου ( 10:30- 13:00 )

Εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και χρήστες – εθελοντές του MEV Ηλιούπολης θα υποδέχονται εκπροσώπους των σχολείων αλλά και όποιον πολίτη επιθυμεί να συμβάλλει με παιχνίδια και ρούχα για τα παιδιά οικογενειών σε ανάγκη και θα τα τοποθετούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Κατά τις ώρες αυτές θα μπορούν σύλλογοι – σωματεία – ενώσεις αλλά και κάθε πολίτης που επιθυμούν να προσφέρουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Μία πρωτοβουλία των χρηστών του MEV Ηλιούπολης (Δημοτικό Ηλεκτρονικό Χωριό). Το MEV είναι πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης .Ενώνονται οι δημότες και προτείνουν – διεκδικούν – συνεργάζονται έχουν Όλη την πόλη τους στα Χέρια τους . Βελτιώνει την καθημερινότητα και προσφέρει εμπειρία υψηλής διάδρασης του δημότη με τη δημοτική αρχή . Το MEV το Σεπτέμβριο του 2016 αναδείχθηκε καλύτερη καινοτομία από Ελλάδα για τις έξυπνες πόλεις στην Ευρώπη .

Γιορτή και θεατρική παράσταση (με ελεύθερη είσοδο)

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στις 10:15πμ το MEV θα διοργανώσει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της ενέργειας με παράδοση των αποτελεσμάτων , στην Κιβωτό του Κόσμου και ανακοίνωση των φορέων που συμμετείχαν.

Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση «Συμμετοχική Όπερα: Οι Μεγάλες Άριες από την Κάτια Πάσχου και το The Katia Paschou Project» Μια μουσική εμπειρία Όπερας για όσους θέλουν να γνωρίσουν την όπερα για πρώτη φορά.

Ιδανική για παιδιά, εφήβους 8-15 ετών και ενήλικες.

Η Συμμετοχική Όπερα επιστρέφει με τις Μεγάλες Άριες της Όπερας: αρχικά με διαδραστικό παιχνίδι, θεατρικά δρώμενα και χιούμορ αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια, κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά.

Η Συμμετοχική Όπερα είναι ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει βιωματικά, παιδιά και εφήβους στον κόσμο της όπερας.

Συμμετέχουν: Γιάννης Αλεξόπουλος (τενόρος), Μαριάννα Μεσσαλά (σοπράνο), Βιβή Συκιώτη (σοπράνο), Μαρίνος Ταρνανάς (βαρύτονος) και η Θάλεια Παπαδοπούλου στο πιάνο. Σχεδιασμός Υλοποίηση Παρουσίας: Κάτια Πάσχου.

«Ένας αστικός μύθος λέει πώς ο Βέρντι τη γνωστή άρια La donna è mobile την έδωσε στον τενόρο του ένα βράδυ πριν την πρεμιέρα για να είναι έκπληξη στο κοινό! Πραγματικά οι μελωδίες είναι τόσο ευχάριστες που μπορείς να τις πιάσεις με το αφτί, και ο Βέρντι φοβόταν ότι το κοινό θα την είχε μάθει πριν καλά καλά γίνει η παράσταση! Ήταν τραγούδια βγαλμένα από την καρδιά του κι ο κόσμος τα αγαπά ακόμα και σήμερα!» Κ.Π. . Η κα Πάσχου και η ομάδα της μας τίμησε αποδεχόμενη την πρόσκληση του MEV για να παρουσιάσει την παράσταση με την ομάδα της εθελοντικά στη γιορτή μας.

Η παράσταση μας ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments