Πολιτική

H αναχώρηση της Μέρκελ: Η στιγμή που η Καγκελάριος φεύγει από την Ελλάδα (vid)

H αναχώρηση της Μέρκελ: Η στιγμή που η Καγκελάριος φεύγει από την Ελλάδα (vid)
Δείτε την αναχώρηση της Μέρκελ από την χώρα μας μετά την επίσκεψή της.

Η Μέρκελ έφτασε στην χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης (10/1/19), ωστόσο σήμερα αναχώρησε από την Ελλάδα λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι.

Θυμίζουμε, ότι κατά την παρουσία της η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία συνομίλησαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ για μια λύση στο ονοματολογικό. Με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια. Γίνεται σαφές πως διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αλλά όλη η Ευρώπη» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

“Για τις ευρωεκλογές στηριζόμαστε στην Ευρώπη και στην πολυμερή διάσταση της Ευρώπης. Με τον κ. Τσίπρα μας ενώνει η βαθιά πεποίθηση ότι με τη συνεργασία και όχι με τον εθνικισμό στην Ευρώπη θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον» υπογράμμισε η καγκελάριος.

“Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της συμφωνίας για το ονοματολογικό και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδιο των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση του ονοματολογικού θα είναι προς όφελος της Ελλάδας της Β. Μακεδονίας και της Ευρώπης”, τόνισε.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ λίγο μετά τις 14:00 συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε την αναχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments