Αθλητισμός

Νίκος Βεζυρτζής: Ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, ο Γκάλης και οι μάχες με τον Άρη

Νίκος Βεζυρτζής: Ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, ο Γκάλης και οι μάχες με τον Άρη
Νίκος Βεζυρτζής: Ποιος είναι ο άνθρωπος που είχε φτιάξει τον μεγάλο ΠΑΟΚ. Οι αποκαλύψεις για τον Γκάλη και για το μπάτζετ που θα ζήλευε και ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ.

Νίκος Βεζυρτζής: Ο ιστορικός ηγέτης του μπασκετικού ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος που ηγήθηκε της πορτοκαλί έκρηξης στον σύλλογο, βάζοντας όλο το οικονομικό και ψυχικό «είναι» στον Δικέφαλο.

Διδάχθηκε παραγοντισμό ως έφορος στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ επί εποχής Παντελάκη και το 1984 μπαίνει στον ερασιτέχνη, διατηρώντας τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ως το 1993. Έπεσε πάνω στην εποχή κυριαρχίας του Άρη, όμως δεν το έβαλε κάτω, ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά για να τον ξεπεράσει.

Κατάφερε να φέρει το πρώτο ευρωπαϊκό στην πόλη (το κύπελλο κυπελλούχων στην Γενεύη το 1991), κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ (1992), δημιούργησε την απόλυτη μπασκετική ομάδα, όμως το μεγαλύτερο έργο του (μαζί με την δωρεά των ευεργετών του ΠΑΟΚ, των αδελφών Δεδέογλου) ήταν το όραμα και η υλοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου στην Θέρμη, που φέρει την δική του σφραγίδα.

Μετά το χαμένο Final-4 το 1993 και την απώλεια του τίτλου παρέδωσε την σκυτάλη στον Απόστολο Οικονομίδη, ενώ σε τρεις περιόδους (1999, 2006, 2015) ενεπλάκη διοικητικά στο τμήμα ποδοσφαίρου ως εγγυητής σταθερότητας σε ιδιαίτερες περιόδους.

Νίκος Βεζυρτζής: Η αποκάλυψη για ΠΑΟΚ και Γκάλη

Ο Νίκος Βεζυρτζής, σε συνέντευξή του τον Μάρτιο του 2017, είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη πως είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Νίκο Γκάλη για μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Ίβκοβιτς δεν του επέτρεψε να την προχωρήσει.

«Είχαμε συμφωνήσει σε όλα. Ο Γκάλης ήταν πικραμένος από την συμπεριφορά του Άρη, έβλεπε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να πάρει το πρωταθλητριών και μου το είχε πει. Ο Γκάλης δεν πήρε ποτέ ευρωπαϊκό, το ήθελε πολύ. Δεν έπρεπε να ακούσω τον προπονητή (σ.σ. Ίβκοβιτς), που μου είπε ότι ένας τέτοιος παίκτης σε μια στρωμένη ομάδα, δεν είναι καλή κίνηση. Μεγάλο λάθος μου. Με τον Γκάλη θα τα είχαμε πάρει όλα», ανέφερε.

Στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει για την… τρέλα του για τον ΠΑΟΚ.

«Είχαμε μπάτζετ Πολύ υψηλό! Εκείνη την εποχή ο ΠΑΟΚ έφερε τον Λέβινγκστον με 1,4 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, και τα χρήματα είχαν άλλη αξία τότε. Ήταν ο Πρέλεβιτς, ο Κόρφας, εκείνος ο ψηλός, που είχαμε για σέντερ. Ήταν πολύ μεγάλα τα νούμερα. Και δεν ήταν ποδόσφαιρο να έχεις 40.000 εισιτήρια. Είχαμε γήπεδο 5.000 θέσεων με 700 δραχμές εισιτήριο στην Ελλάδα και 30 εκατομμύρια δραχμές τηλεοπτικά. Ήταν τα χρόνια της τσέπης. Όλα από την τσέπη μας. Ήταν η τρέλα, που μας είχε πιάσει, να πάμε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Ο Άρης ήταν τότε υπερομάδα, έπαιρνε τρόπαια για πλάκα.

Παλέψαμε και για να πετύχεις πρέπει να ξοδέψεις. Να φέρεις παιχταράδες και προπονητή. Με το μπάτζετ, που είχαμε τότε στο μπάσκετ, έκανες ομαδάρα στο ποδόσφαιρο! Είπα μια μέρα στον ταμία της ποδοσφαιρικής ομάδας τι μπάτζετ έχουμε κι έπεσε από την καρέκλα του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments