Ελλάδα

Αγγελόπουλοι δικαστήριο: Δικαίωση των υιών για την «Ferrowohlen» και τις μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών

Αγγελόπουλοι δικαστήριο: Δικαίωση των υιών για την «Ferrowohlen» και τις μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών
Αγγελόπουλοι δικαστήριο: Η οικογένεια Αγγελόπουλου βρίσκεται σε μία συνεχή δικαστική διαμάχη.

Αγγελόπουλοι δικαστήριο: Εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των παιδιών του, Γιώργου και Παναγιώτη.

Πρόκειται για μία δικαστική διαμάχη που ταλανίζει την οικογένεια Αγγελόπουλου εδώ και δύο χρόνια.

Πριν από μερικές ημέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε δικαιώσει τον πατέρα.

Αγγελόπουλοι δικαστήριο: Το δικαστήριο εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 123/2019 απόφασή του με την οποία απέρριψε τις προσφυγές των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλων.

Κατέληξε, μάλιστα, στην κρίση πως δεν θα πρέπει να οριστεί κανένας δικαστικός συμπαραστάτης για τον πατέρα τους, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, ούτε ο δικαστικός συμπαραστάτης που είχαν προτείνει οι αδελφοί Αγγελόπουλοι (Γ. Σκινδήλιας), ούτε και ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας καθηγητής Νικόλαος Σκαρμέας.

Ωστόσο, μία μέρα μετά ακολούθησε απόφαση του Πολυμέλους Πρωτοδικείου, σύμφωνα με την οποία επήλθε ανατροπή στις διεκδικήσεις της οικογενειακής περιουσίας.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με αυτή το Πολυμελές Πρωτοδικείο στο οποίο εκδικάστηκε η αγωγή που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος εναντίον των παιδιών του, δικαιώνει τόσο υλικά όσο και ηθικά τα παιδιά του, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι οι δυο υιοί του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου όχι μόνο δεν υπήρξαν αχάριστοι έναντι του πατρός τους όπως ο ίδιος καταγγέλλει, αλλά αντιθέτως όπως προκύπτει μέσα από συγκλονιστικές επιστολές – καταθέσεις διεθνών θεραπόντων ιατρών υψηλού κύρους και επιστημονικής γνώσης, που συνεκτίμησε το δικαστήριο, επέδειξαν πρωτοφανή αφοσίωση στον άρρωστο πατέρα τους και έπραξαν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να τον συνδράμουν τόσο σε επίπεδο θεραπείας όσο και ψυχικής υποστήριξης στην μεγάλη περιπέτεια της υγείας του!

Επιπροσθέτως το δικαστήριο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του protothema.gr, επί της ουσίας της υπόθεσης, δεν κάνει αποδεκτή την ανάκληση της δωρεάς του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου ως προς τις μετοχές της Παναμέζικης holding εταιρίας Grattan, η οποία ελέγχει την ελβετική εταιρία Ferowohlen που κατέχει το πρώην εργοστάσιο της οικογένειας στην Ζυρίχη, το οποίο μετετράπη υπό την διοίκηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου σε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά πάρκα της Ελβετίας και από ζημιογόνο επένδυση σε κερδοφόρο!

Η απόφαση αυτή αναμένεται να σηματοδοτήσει σύντομα την εκκαθάριση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ferrowohlen, το οποίο όπως τεκμαίρεται επί τη βάσει της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, ορίστηκε χωρίς κοινή συμφωνία των δύο πλευρών και αποτελείται-σύμφωνα με την πλευρά των υιών Αγγελόπουλου-από μη επαρκώς ικανούς και κατηρτισμένους τεχνοκράτες!

Οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η πιο σημαντική παράμετρος είναι εκείνη η οποία αναγνωρίζει ότι στο σύνολο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας η συμμετοχή και των τριών είναι ισότιμη, από ένα τρίτο έκαστος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments