Ελλάδα

Συμφωνία των Πρεσπών: Η ψηφοφορία στη Βουλή βγάζει 1.500 αστυνομικούς στους δρόμους

Συμφωνία των Πρεσπών: Η ψηφοφορία στη Βουλή βγάζει 1.500 αστυνομικούς στους δρόμους
"Φρούριο" την Πέμπτη η Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. "Αόρατα τείχη" από αστυνομικούς σε αρκετά σημεία.

Την Πέμπτη (23/1/19) έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, με τις σκηνές από το τελευταίο συλλαλητήριο να είναι νωπές, αφού δημιουργήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος οι Αρχές θα μετατρέψουν σε φρούριο την Αθήνα προκειμένου να μην υπάρξουν στιγμές σαν εκείνες της Κυριακής (20/1/19).

Έτσι, 1.500 αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και πως δεν θα υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Να αναφερθεί, ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα ανθρώπων που καλούν τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για διαμαρτυρία, ενώ υπάρχει και έντονη φημολογία ότι θα επιχειρηθεί και “ντου” στη Βουλή.

  • Από σήμερα (23/1/19) το βράδυ σε κλοιό ασφαλείας θα βρεθούν το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η Βουλή.
  • Από αύριο (24/1/19) γύρω από το Σύνταγμα θα στηθούν τέσσερις φραγμοί με κλούβες, ενώ έντονη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Βασικός στόχος των αυξημένων αυτών μέτρων είναι η ανεμπόδιστη είσοδος και έξοδος των βουλευτών από το κοινοβούλιο.

Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο μπροστά από τη Βουλή θα υπάρχει μια “νεκρή ζώνη” η οποία ουσιαστικά δεν θα επιτρέπει σ’ αυτούς που θα κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για διαμαρτυρία να πλησιάσουν στο κτίριο.

Παράλληλα, θα υπάρχουν διπλές διμοιρίες στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Μάλιστα, ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια.

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος

Άλλο ένα «τείχος» από αστυνομικούς θα στηθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος θα είναι κλειστός από το πρωί, για την περίπτωση προσέγγισης μέσα από αυτόν.

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι για τις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις, η συμμετοχή αναμένεται να είναι αρκετά μικρότερη από εκείνη του συλλαλητηρίου που “έπνιξε” το Σύνταγμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments