Ελλάδα

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: “Φρούριο” η πρωτεύουσα – Κλείνει το μετρό στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: “Φρούριο” η πρωτεύουσα – Κλείνει το μετρό στο Σύνταγμα
Σε ετοιμότητα η Αθήνα για το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Κλειστός θα είναι από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό “Σύνταγμα” κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στον σταθμό.

Δύο συγκεντρώσεις

Το απόγευμα της Πέμπτης (24/1/19) στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις.

Η πρώτη στο Σύνταγμα, όπου η «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» καλεί στις 18:00 σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Η νέα αυτή συγκέντρωση θα διαφέρει από το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, αφού δεν θα έχει ούτε εξέδρες, ούτε ομιλητές.

Η δεύτερη, θα πραγματοποιηθεί στις 18:30. Το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στο Πάρκο Ελευθερίας. «Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, Όχι στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – “Ναι” στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών» αναφέρει στο κάλεσμά του το ΚΚΕ.

Στους δρόμους θα υπάρξουν 1.500 αστυνομικοί προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και πως δεν θα υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Κλειστός θα παραμείνει ο Εθνικός Κήπος

Άλλο ένα «τείχος» από αστυνομικούς θα στηθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος θα είναι κλειστός από το πρωί, για την περίπτωση προσέγγισης μέσα από αυτόν.

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι για τις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις, η συμμετοχή αναμένεται να είναι αρκετά μικρότερη από εκείνη του συλλαλητηρίου που «έπνιξε» το Σύνταγμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments