Αυτοκίνητο

Porsche Taycan και Audi e-tron: Αυξάνεται η ζήτηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Porsche Taycan και Audi e-tron: Αυξάνεται η ζήτηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Porsche Taycan και Audi e-tron: Συνολικά 40.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως αναμένεται να κατασκευαστούν στο νέο εργοστάσιο της Porsche.

Porsche Taycan και Audi e-tron: Αυξάνεται η ζήτηση για τα μοντέλα Porsche Taycan και Audi e-tron.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Porsche να διπλασιάσει για το ερχόμενο διάστημα τον προγραμματισμένο όγκο για το Taycan, το οποίο αποτελεί το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας.

Συνολικά 40.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως αναμένεται να κατασκευαστούν στο νέο εργοστάσιο της Porsche στην έδρα της στο Zuffenhausen της Στουτγάρδης, αναιρώντας το αρχικό όγκο που ήταν 20.000 μονάδες.

Η εταιρεία ήδη δέχεται προκαταβολές, ενώ η τιμή κτήσης που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί θα βρίσκεται κοντά στα 80.000 ευρώ.

Η εταιρεία έχει προσλάβει 1.200 εργαζόμενους για την παραγωγή του Taycan στα κεντρικά γραφεία της Στουτγάρδης και έχει επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Audi, όπου λόγω της έντονης ζήτησης για το e-tron, η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τη δυναμικότητα του εργοστασίου της στις Βρυξέλλες το 2020.

Σήμερα, σύμφωνα με το πλάνο της Audi, στην ώρα κατασκευάζονται 20 αυτοκίνητα. Γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να παραχθούν περίπου 70.000 e-tron ετησίως με την γραμμή παραγωγής να δουλεύει περίπου 220 ημέρες ετησίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments