Ελλάδα

Viral: Αυτή είναι η εικόνα που δείχνει πως είναι να ζει ένα ζευγάρι με τον κατώτατο μισθό

Viral: Αυτή είναι η εικόνα που δείχνει πως είναι να ζει ένα ζευγάρι με τον κατώτατο μισθό
Πώς ζει ένα ζευγάρι με τον κατώτατο μισθό; H απάντηση σε ένα γράφημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου για πρώτη φορά μετά τα χρόνια της “μέγκενης” των μνημονίων. Ωστόσο, ένα γράφημα της ομάδας iForInterview που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες αποτυπώνει με ακρίβεια της στυγνή πραγματικότητα.

Στο παράδειγμα που έχει χρησιμοποιήσει η ομάδα του iForInterview το ζευγάρι έχει μεικτά καθαρά έσοδα 1.092 ευρώ (το άθροισμα δυο εκκαθαρισμένων κατώτατων μισθών).

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω γράφημα  προστίθενται τα ελάχιστα έξοδα ενοικίου (περίπου στα 250 ευρώ), δυο μηνιαίες κάρτες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των 30 ευρώ, τα κοινόχρηστα, δυο καρτοκινητά, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και λοιπά έξοδα.

Έτσι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς παραμένει στο ζευγάρι το ποσό των 212 ευρώ, για δύο άτομα, το μήνα.

«212 ευρώ: για να αγοράσουν ρούχα μόνο στις εκπτώσεις, για να αγχώνονται μήπως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν ταξί, για να τρέμουν τη στιγμή που θα χρειαστεί να αγοράσουν δώρο γάμου στους κολλητούς τους, για να βγαίνουν για ποτό/φαγητό μετρώντας πόσο έφτασε το σύνολο πριν πάρουν άλλη μία μπύρα, για να μην συζητούν καν να κάνουν ακόμα παιδί, για να κοστίζει ένα σουβλάκι 2,20 ευρώ και να λένε πως με ένα χόρτασαν ήδη», αναφέρει η ομάδα iForInterview στο γράφημα.

Δείτε το καυστικό γράφημα που δημοσιεύτηκε στο Facebook:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments