Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Πρόγνωση καιρού: Ανάρτηση έκπληξη από τον Σάκη Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Ανάρτηση έκπληξη από τον Σάκη Αρναούτογλου | Pagenews.gr
Pagenews Team

Πρόγνωση καιρού: Συννεφιά με βροχές κατά τόπους θα είναι το σκηνικό του καιρού για την Τετάρτη (30/1), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ανατολικά της χώρας.

Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ηπειρωτικά αλλά σε υψηλό υψόμετρο.

Προειδοποιήσεις για το νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα «σαρώσει»

H μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) προειδοποιεί για διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεωναναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας έως και την Πέμπτη.

Η ένταση των φαινομένων κατά κανόνα δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, θα πέσουν αθροιστικά σημαντικές ποσότητες βροχής κυρίως στη δυτική και στη βορειοανατολική χώρα, όπου -σε συνδυασμό με το κορεσμένο σε νερό έδαφος- ενδέχεται να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Την Τρίτη τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στην Κρήτη.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, οι βροχές στα ανατολικά και νότια θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Την Τετάρτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Την Παρασκευή οι βροχές προβλέπεται να περιοριστούν σημαντικά, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Στο χάρτη παρουσιάζονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως και το βράδυ της Πέμπτης 31/01, σύμφωνα με το προγνωστικά μοντέλο BOLAM. Στην Ελλάδα βροχές και στην Αυστραλία… λιώνουν λάστιχα!

Και ενώ στην χώρα μας σαρώνουν οι κακοκαιρίες με βροχές και χιόνια, στην μακρινή Αυστραλία βρίσκονται στο έλεος του καύσωνα.

Η θερμοκρασία έχει ανέβει τόσο πολύ που λιώνουν μέχρι και τα λάστιχα των αυτοκινήτων. Μάλιστα ο Σάκης Αρναούτογλου ανήρτησε σχετικό φωτογραφικό υλικό.

«Αποτέλεσμα του ακραίου κύματος καύσωνα των 49 και κάτι βαθμών Κελσίου της προηγούμενης εβδομάδας στην Αυστραλία!!!
πηγή RedClimáticaMundial», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ετικέτες: 
2019