Τεχνολογία

Google: Ανακοίνωσε ότι κλείνει δημοφιλή υπηρεσία της

Google: Ανακοίνωσε ότι κλείνει δημοφιλή υπηρεσία της
Η ανακοίνωση της Google για το οριστικό κλείσιμο μιας υπηρεσίας της.

Μια εξαιρετικά δημοφιλή υπηρεσία της αποφάσισε να κλείσει η Google.

Και μάλιστα από τις 4 Φεβρουαρίου κιόλας οι χρήστες δε θα μπορούν να δημιουργούν νέα προφίλ, νέες σελίδες ή κοινότητες και εκδηλώσεις.

Ο λόγος για το κοινωνικό της δίκτυο Google+ για το οποίο αποκαλύφθηκε πέρσι πως είχαν υποκλαπεί δεδομένα τουλάχιστον 500 χιλιάδων χρηστών του σε μία περίοδο τριών ετών.

Η εταιρεία μάλιστα κατέληξε στην απόφαση να επισπεύσει την τελευταία ημέρα της ιστοσελίδας –από Αύγουστο του 2019 σε Απρίλιο της ίδιας χρονιάς- μετά την ανακάλυψη ενός νέου «data bug» που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα 52,5 εκατομμυρίων χρηστών. Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε ότι το Google+ θα πάψει να υπάρχει στις 2 Απριλίου του 2019, τουλάχιστον για τους προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών (είχε κάνει γνωστό από τον περασμένο Δεκέμβριο ότι το Google+ θα “κλείσει” τον Απρίλιο, ωστόσο δεν είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημέρα).

Αν και έχουμε ακόμα μερικούς μήνες μέχρι τις αρχές Απρίλη, εντούτοις οι χρήστες δεν θα μπορούν από τις 4 Φεβρουαρίου να δημιουργούν νέα προφίλ, νέες σελίδες ή κοινότητες και εκδηλώσεις. Την ίδια ημέρα η Google θα απενεργοποιήσει επίσης τη δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας του Google+ για σχόλια στο Blogger, αν και άλλες ιστοσελίδες θα πάρουν παράταση μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες επίσης θα απενεργοποιηθεί και η δυνατότητα Sign in σε υπηρεσίες με λογαριασμό Google+ και σε ορισμένες περιπτώσεις τα «buttons» του είδους θα αντικατασταθούν από buttons τύπου Google Sign in. Η εταιρεία πάντως θα περιμένει μέχρι και το οριστικό «deadline» για να κλείσει όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών και τις σελίδες, καθώς και για να διαγράψει όλα τα σχόλια των χρηστών στο Google+ που αναρτήθηκαν στα χρόνια της παρουσίας του στον Ιστό.

Βεβαίως, επειδή ορισμένες κοινότητες έχουν συσσωρεύσει πολλά ενδιαφέροντα και υψηλής σημασίας δεδομένα, η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα σε moderators να κατεβάσουν δεδομένα, αναρτήσεις, φωτογραφίες και άλλου τύπου δεδομένα κάποια στιγμή στις αρχές Μαρτίου. Αν και το οριστικό τέλος της έκδοσης του Google+ για απλούς χρήστες (consumers) είναι αναπόφευκτο, οι επαγγελματικοί λογαριασμοί Google+ for G Suite θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ σύντομα οι χρήστες αναμένεται να δουν αλλαγές στην εμφάνιση και ενδεχομένως και νέα χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments