Αθλητισμός

Euro 2004: “Ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεμιέρα”

Euro 2004: “Ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεμιέρα”
Το Euro 2004 δεν το έχει ξεχάσει κανένας Έλληνας. Ωστόσο αρκετά χρόνια μετά αποκαλύπτεται ότι ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Το Euro 2004 δεν το έχει ξεχάσει, σίγουρα, κανένας Έλληνας.

Ποιος να ξεχάσει άλλωστε, πως η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο, πηγαίνοντας κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Ωστόσο το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό θα μπορούσε να είχε άλλη κατάληξη εξωαγωνιστικά και να γραφτεί μια από τις χειρότερες τραγωδίες της ιστορίας.

Οπως αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας, Κάρλος Άνζος, τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα στο εναρκτήριο ματς του Euro 2004 ανάμεσα στις εθνικές Ελλάδας και Πορτογαλίας.

Μάλιστα είχαν εγκατασταθεί στη Μπράγκα έχοντας σχεδιάσει να χτυπήσουν στο εναρκτήριο ματς του Euro που ήταν αυτό της Ελλάδας με την Πορτογαλία.

«Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο κατά την έναρξη του Euro 2004. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ήταν στην τελετή έναρξης ή στο ματς στο Ντραγκάο.

Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν το Euro 2004. Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε.

Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ», αποκάλυψε ο Κάρλος Άνζος.

Έτσι, η ιστορία γράφτηκε όπως όλοι την γνωρίζουμε και στις 12 Ιουνίου του 2004 το ματς έγινε χωρίς προβλήματα, με την Εθνική Ελλάδας να ξεκινάει το ταξίδι προς το όνειρο με νίκη στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης με σκορ 2-1 επί της Πορτογαλίας, χάρη στα γκολ των Γιώργου Καραγκούνη και Άγγελου Μπασινά, ενώ νωρίτερα είχε μειώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments