Αθλητισμός

Μανόλο Χιμένεθ: “Δεν έχω μαγικό ραβδί – Νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ”

Μανόλο Χιμένεθ: “Δεν έχω μαγικό ραβδί – Νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ”
Μανόλο Χιμένεθ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ισπανού κόουτς στην ΑΕΚ. Οι δηλώσεις του 55χρονου προπονητή για την τρίτη του θητεία στην "Ένωση".

Μανόλο Χιμένεθ: Επέστρεψε και επισήμως για την τρίτη του θητεία στην ΑΕΚ ο Ισπανός κόουτς. Η “Ένωση” ανακοίνωσε την πρόσληψή του και σήμερα το απόγευμα, ο Χιμένεθ έκανε δηλώσεις. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ένιωσε σαν να… μην έφυγε ποτέ από την ομάδα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είπε τα εξής στις δηλώσεις του

Για την τρίτη θητεία του στην ΑΕΚ: “Αυτό που είπα στους συνεργάτες μου όταν βγήκαμε από το αυτοκίνητο τώρα, ήταν ότι μου φάνηκε σαν να μην έχω φύγει ποτέ. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες”.

Για το πως βλέπει τη φετινή ομάδα: “Το ποδόσφαιρο είναι πάντα απρόβλεπτο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην ΑΕΚ έχει γίνει καλή δουλειά. Αλλά χωρίς κάποιο λόγο, κάποιος μπορεί να κάνει καλή δουλειά, χωρίς αυτό να φαίνεται στα αποτελέσματα. Δεν έχουμε τον χρόνο να κοιτάμε πίσω. Ούτε να σκεφτούμε ότι πριν από λίγο καιρού κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα. Ούτε ότι είμαστε μακριά από τους στόχους που πρέπει να έχει η ΑΕΚ.

Δεν έχω κανένα μαγικό ραβδάκι. Αν το να κερδίζεις εξαρτιόταν μόνο από το να το λες, θα κερδίζαμε πάντα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κερδίζουμε πάντα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενωθούμε και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε κάθε παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό. Αν δεν είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση, ο οποιοσδήποτε αντίπαλος μπορεί να είναι καλύτερος. Οπότε να είμαστε ενωμένοι και να δουλέψουμε πολύ”.

Για το τι είπε με τον Μελισσανίδη: “Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Μελισσανίδης είναι και οπαδός της ομάδας. ‘Υπέφερε’ που η ομάδα δεν κέρδισε βαθμό στο Champions League, που δεν είναι πρώτη στη βαθμολογία, αλλά καταλαβαίνει ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Το μόνο που θέλει είναι η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο να τιμά τη φανέλα σε κάθε παιχνίδι. Ένα παιχνίδι μπορεί να το κερδίσει κάθε ομάδα, αλλά ένα τουρνουά ή ένα πρωτάθλημα, μόνο η καλύτερη. Γι’ αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά”.

Για τη διαφορά της περσινής με την φετινή ΑΕΚ: “Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω να σας πω ακριβώς τη διαφορά, αλλά πέρσι μέχρι το τελευταίο λεπτό η ομάδα έδινε τα πάντα για να κερδίσει. Εκτός από δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα και τον τελικό του κυπέλλου, η ομάδα δεν έχασε ποτέ. Και μέσα σε αυτά τα παιχνίδια ήταν και τα ευρωπαϊκά.

Αλλά δεν είναι θέμα συγκρίσεις, το ποδόσφαιρο δεν έχει λογική. Είναι επιστήμη που δεν μπορείς συνεχώς να έχεις… αποδείξεις. Αυτό για το οποίο δεν έχω αμφιβολία είναι ότι ο κύριος Ουζουνίδης δούλεψε στο 200%. Μπορεί κάποιος να δουλέψει πολύ αλλά να μην καταφέρει τους στόχους που έχει θέσει.

Εγώ έφυγα από τη Λας Πάλμας όταν η ομάδα ήταν τέταρτη-πέμπτη. Είναι παράλογο, αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Υπάρχει η βιασύνη για τους στόχους και αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ανακτήσουμε το συναίσθημα που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές, να εκμεταλλευτούμε τα θετικά που έβαλε στην ομάδα ο κύριος Ουζουνίδης και εγώ από την πλευρά μου να προσθέσω πράγματα για τα βελτιωθούμε.

Αλλά είναι περιορισμένος ο χρόνος γιατί πλέον έχουν περάσει έξι μήνες. Έχω έρθει γιατί είμαι έτοιμος να δώσω τη μάχη μου για την ΑΕΚ. Χωρίς να φοβάμαι να μπω στη μάχη. Και μετά το ποδόσφαιρο θα αποφασίσει”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments