Αυτοδιοίκηση

Πατούλης: «Το τρένο της πολιτικής αλλαγής ξεκίνησε»

Πατούλης: «Το τρένο της πολιτικής αλλαγής ξεκίνησε»
Ο Γιώργος Πατούλης θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

«Η Αττική μας ενώνει. Νιώθουμε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία η οποία στηρίζεται και στην πολύ ικανή ομάδα υποψηφίων που μας πλαισιώνει», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική», προσθέτοντας ότι «το ζητούμενο όλων είναι να ζήσουμε σε μια περιφέρεια που θα μας διασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής, του επιχειρηματικού κόσμου, της Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου.

Ειδικότερα, παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης και Κ. Χατζηδάκης, η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ν. Μπακογιάννη, ο γραμματέας της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκης, πλήθος πολιτικών από το χώρο της ΝΔ, της Δικαιοσύνης, από Ενώσεις και Συλλόγους από την Αυτοδιοίκηση κ.ά.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο επισήμανε πως «βάζουμε γερές βάσεις για τη μεγάλη νίκη που έρχεται. Νίκη για την Αυτοδιοίκηση, για την Περιφέρεια Αττικής, την οποία θέλουμε να πρωταγωνιστεί». Επανέλαβε τη θέση του πως για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, ευθυνών και πόρων.

«Ένα νέο μοντέλο μητροπολιτικής διακυβέρνησης, που θα προβλέπει αυξημένο ρόλο στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, και θα εξασφαλίζει στις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες, για όσα τις αφορούν» σημείωσε και περιγράφοντας «το όραμά του για μία αποτελεσματική Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση», εστίασε «στην ανάγκη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας, με προσανατολισμό στην ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην εξωστρέφεια, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Ο κ. Πατούλης σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, της καταλόγισε «ανεπάρκεια, κομματισμό και λαϊκισμό» και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη στον ίδιο και στους συνεργάτες του για τρεις λόγους, όπως είπε.

«Πρώτον, έχουμε σχέδιο, που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της Αττικής. Δεύτερον, είμαστε αποτελεσματικοί και το έχουμε αποδείξει από όποια θέση κι αν έχουμε περάσει. Και τρίτον και το κυριότερο, έχουμε όραμα για την Αττική και ήρθαμε να δώσουμε λύσεις εκεί που οι άλλοι δοκιμάστηκαν και απέτυχαν».

Ο κ. Πατούλης, επικαλούμενος το έργο του, τόσο στο Δήμο Αμαρουσίου όσο στο τιμόνι της ΚΕΔΕ αλλά και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τόνισε ότι «απέδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να κάνει έργο» και, ενδεικτικά, όπως είπε, αναφέρθηκε «στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου, στα σημαντικά έργα υποδομής που έγιναν στο Μαρούσι, στη δημιουργία πρότυπων κοινωνικών δομών από τον ΙΣΑ σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά και στην αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, μέσα από σειρά παρεμβάσεων της ΚΕΔΕ».

«Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, κρινόμαστε από εκείνους που μας εκλέγουν», επισήμανε, ζητώντας να του δώσουν την ευκαιρία να δουλέψει για την Αττική και «σε 4 χρόνια δεσμεύομαι να σας έχω δικαιώσει».

Είπε ότι η φιλοσοφία της παράταξής του είναι η εξής:

«Συνεργασία, Συνεργασία, Συνεργασία». Και δεσμεύτηκε ότι το ο πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες «θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Αττικής».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου «ιδιαίτερα κρίσιμες» καθώς, όπως ανέφερε, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν «αν θα πάνε η Ελλάδα, η Αττική, οι τοπικές μας κοινωνίες μπροστά, ή αν θα πάμε πίσω». Και υπογράμμισε: «Το τρένο της πολιτικής αλλαγής ξεκίνησε στην Περιφέρεια αλλά και στη χώρα. Τον Μάιο θα αλλάξουμε και πρωθυπουργό εφόσον στηθούν κι εθνικές κάλπες ή όποτε κι αν στηθούν. Οι πολίτες της χώρας θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό, ώστε η χώρα θα επιστρέψει επιτέλους στην κανονικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης