Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Παραδέχθηκε ότι ιερείς είχαν καλόγριες ως σκλάβες του σεξ

Πάπας Φραγκίσκος: Παραδέχθηκε ότι ιερείς είχαν καλόγριες ως σκλάβες του σεξ
Σοκαριστικές αποκαλύψεις έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος σε δημοσιογράφους στο παπικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Βατικανό.

Για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος παραδέχθηκε ότι ιερωμένοι έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά καλόγριες και σε κάποιες περιπτώσεις τις είχαν ως σεξουαλικές σκλάβες.

Τις σοκαριστικές αποκαλύψεις έκανε ο ποντίφικας σε δημοσιογράφους στο παπικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Βατικανό

«Είναι αλήθεια… υπήρξαν ιερείς, ακόμη και επίσκοποι που το έκαναν αυτό. Πιστεύω ότι συνεχίζεται αφού δεν σταματάει κάτι επειδή απλώς το έχεις αντιληφθεί», είπε σύμφωνα με το Associated Press. «Προσπαθούμε εδώ και καιρό να το αντιμετωπίσουμε κι έχουν θέσει σε αργία ορισμένους ιερείς».

Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις δημοσιογράφων για ένα άρθρο της περασμένης εβδομάδας στο μηνιαίο περιοδικό Women Church World του Βατικανού, που αποκάλυψε ότι κάποιες καλόγριες υποχρεώθηκαν να κάνουν έκτρωση όταν έμειναν έγκυες από ιερείς, ή άλλες έχουν παιδιά που αρνούνται ιερείς να τα αναγνωρίσουν ως δικά τους.

«Πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα; Ναι», είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Έχουμε τη βούληση; Ναι. Αλλά έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτόν τον δρόμο»

Τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερες καλόγριες βγήκαν να καταγγείλουν σεξουαλική κακοποίηση ενθαρρυμένες από το κίνημα #Μe Too και μετά την έκκληση της International Union of Superiors General, που εκπροσωπεί πάνω από μισό εκατομμύριο καθολικές μοναχές, να αναφέρουν τέτοια περιστατικά.

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε ότι ο προκάτοχός του, πάπας Βενέδικτος, είχε διαλύσει ένα γυναικείο μοναχικό τάγμα λίγο μετά την εκλογή του το 2005 «επειδή η σκλαβιά είχε γίνει μέρος του, ακόμη και η σεξουαλική δουλεία με πρωτεργάτες ιερείς και τον ιδρυτή του». Αν και δεν το κατονόμασε, ο εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι επρόκειτο για ένα γαλλικό μοναχικό τάγμα.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα έχει εντός του μήνα συνάντηση με επισκόπους από ολόκληρη την υφήλιο στο Βατικανό για να συζητήσουν πώς θα προστατευθούν τα παιδιά από σεξουαλικές επιθέσεις ιερωμένων. Ερωτηθείς αν θα αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία για την προστασία των καλογριών απάντησε: «Θέλω να προχωρήσουμε. Εργαζόμαστε επί του θέματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments