Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ευρωπαϊκή “μάχη δικεφάλων” στους “16” του Basketball Champions League

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ευρωπαϊκή “μάχη δικεφάλων” στους “16” του Basketball Champions League
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: O ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη νοκ άουτ φάση του Basketball Champions League.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ελληνικό… εμφύλιο έβγαλε η κληρωτίδα της φάσης των “16” του Basketball Champions League. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσει αυτή του Μπάνκι. Αμφότερες θα παλέψουν για μια θέση στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Η ΑΕΚ πρέπει να περάσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ ώστε να κάνει εκ νέου το βήμα παραπάνω και να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο. Ο ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο που κοιτά στα “μάτια” αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. To πρώτο ματς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ.

Όσο για τον Προμηθέα, οι Πατρινοί θα αναλάβουν μια δύσκολη αποστολή. Η κλήρωση τους έφερε αντιμέτωπους με την Τενερίφη. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Πάτρα, ενώ ο επαναληπτικός στα Κανάρια Νησιά.

Τα ζευγάρια της φάσης των “16”

Τα πρώτα ματς των «16» θα διεξαχθούν 5 ή 6 Μαρτίου και οι ρεβάνς 12 ή 13 του ίδιου μήνα.

Μπάμπεργκ – Μπάνβιτ Ναντέρ – Μπεσίκτας Νεπτούνας – Χάποελ Ιερουσαλήμ Νίζνι Νόβγκοροντ – Βενέτσια ΠΑΟΚ – ΑΕΚ Προμηθέας – Τενερίφη Λε Μαν – Βίρτους Μπολονια Αντβέρπ – Μούρθια

Τα ζευγάρια της φάσης των “8”

Ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον αντίστοιχο του ζευγαριού Μπάμπεργκ – Μπάνβιτ. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πως θα διαμορφωθεί η προημιτελική φάση.

Παράλληλα, εάν ο Προμηθέας περάσει το εμπόδιο της Τενερίφης, τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νεπτούνας-Χάποελ. Οι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν 26 ή 27 Μαρτίου και 2 ή 3 Απριλίου.

Το Final Four θα διεξαχθεί 3-5 Μαΐου σε έδρα που θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση των προημιτελικών.

Νεπτούνας/Χάποελ vs Προμηθέας/Τενερίφη Νίζνι/Βενέτσια vs Αντβέρπ/Μούρθια Ναντέρ/Μπεσίκτας vs Λε Μαν/Μπολόνια Μπάμπεργκ/Μπάνβιτ vs ΠΑΟΚ/ΑΕΚ

Τι είναι το Basketball Champions League

Το Basketball Champions League είναι μια ευρωπαϊκή καλαθοσφαιρική διοργάνωση δημιουργημένη από τη FIBA, στην οποία συμμετέχουν οι ευρωπαϊκές ομάδες καλαθοσφαίρισης και θεωρείται η τρίτη σε τάξη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά την Ευρωλίγκα και το Eurocup. Η πρώτη διοργάνωση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments