Αυτοκίνητο

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Έμπορος πουλά online μεταχειρισμένα ΙΧ με γυρισμένα χιλιόμετρα

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Έμπορος πουλά online μεταχειρισμένα ΙΧ με γυρισμένα χιλιόμετρα
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού υπάρχει ο φόβος να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Η αγορά έχει γεμίσει με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται από το εξωτερικό και κυρίως από την Γερμανία καθώς και από αυτοκίνητα που προέρχονται από εταιρείες ενοικιάσεων και leasing.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αφού υπάρχει ο φόβος να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Αυτός είναι ο λόγος που η Αγορά έχει γεμίσει με χιλιάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε τιμές ευκαιρίας και μάλιστα σε χαμηλά χιλιόμετρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι έμποροι τέτοιων αυτοκινήτων δεν επιτρέπουν προ της πωλήσεως την μετάβαση του αυτοκινήτου για έλεγχο σε συνεργείο του μηχανικού της επιλογής του υποψήφιου αγοραστή.

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Έμπορος πουλά online μεταχειρισμένα ΙΧ με γυρισμένα χιλιόμετρα

Όπως αναφέρει ο καταναλωτής στο NewsAuto.gr: «Τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον γνώρισα από ένα κοινό μας φίλο όταν έψαχνα για αυτοκίνητο το 2015 ο οποίος προθυμοποιήθηκε να του τηλεφωνήσει να δούμε τι έχει να μου προτείνει μου είπε επίσης ότι δεν τον γνωρίζει πολύ καλά αλλά δεν χάνουμε και τίποτα.

Έτσι και έγινε και μετά την επικοινωνία μας μου απέστειλε μέσω email κάποια αυτοκίνητα τα οποία θα έβγαιναν σε δημοπρασία για εμπόρους και εκείνος ως… έμπορος θα μπορούσε να τα χτυπήσει σε άκρως δελεαστική τιμή.

Τελικά βρήκα ένα Fiat Grande Punto που μου άρεσε και τελικά το απέκτησα σε τιμή πολύ υψηλότερη από εκείνη που μου έλεγε και δίνοντας και 500 ευρώ «μαύρα» ως αμοιβή στον μεσάζοντα… έμπορο. Έτσι λοιπόν η αγορά του πρώτου αυτοκινήτου έληξε χωρίς προβλήματα.

Λίγους μήνες αργότερα αποφασίσαμε να αποκτήσουμε ένα τετρακίνητο όχημα και απευθυνθήκαμε και πάλι στον επιτήδειο έμπορο ο οποίος μόλις άκουσε για τετρακίνητο όχημα ενθουσιάστηκε και μας πρότεινε ένα Mitsubishi Outlander το οποίο και αποκτήσαμε αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα αντιληφθήκαμε ότι είχε γυρισμένα χιλιόμετρα!

Όταν του ανακοινώσαμε ότι γνωρίζουμε πως το αυτοκίνητο έχει γυρισμένα χιλιόμετρα μας αποκρίθηκε πως δεν το γνώριζε και πως θα το πουλούσε σε κάποιον άλλο επιστρέφοντάς μας πίσω τα χρήματα. Ωστόσο μας ζήτησε το αυτοκίνητο για λίγες ημέρες ώστε να μπορεί να το δείχνει στους υποψήφιους αγοραστές.

Του αφήσαμε λοιπόν το αυτοκίνητο να το δείξει στους υποψήφιους αγοραστές και να του κάνει και το service που έπρεπε να γίνει σε πολύ χαμηλή τιμή. Το αυτοκίνητο τελικά έμεινε στα χέρια του για πάνω από 45 ημέρες έχοντας διανύσει 3.000 χιλιόμετρα και όπως ανακάλυψα το είχε επενοικιάσει σε διαδικτυακή εταιρεία!

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα αυτοκίνητο που έχει διανύσει επιπλέον 230.000 χλμ. από αυτά που αναγράφει, να μην μπορούμε να το πουλήσουμε σε άλλον καταναλωτή και βέβαια ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ να έχει εξαφανιστεί εντελώς και να έχει αλλάξει κινητό τηλέφωνο.

Δυστυχώς εξαπατηθήκαμε αλλά το συμβάν θεωρήσαμε πως πρέπει να δημοσιοποιηθεί ώστε όποιοι ανυποψίαστοι καταναλωτές το διαβάσουν να είναι υποψιασμένοι κι αν συναντήσουν κάποιον επιτήδειο που πουλά αυτοκίνητα με αυτό τον τρόπο να τον καταγγείλουν ώστε να γλιτώσουν από περαιτέρω περιπέτειες αλλά και τα χρήματά τους…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments