Κόσμος

Δολοφονία Κασόγκι: Η Σαουδική Αραβία ακόμα δεν γνωρίζει που βρίσκεται το πτώμα του

Δολοφονία Κασόγκι: Η Σαουδική Αραβία ακόμα δεν γνωρίζει που βρίσκεται το πτώμα του
Αρκετούς μήνες μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι κανείς δεν γνωρίζει την τύχη της σορού του.

Δολοφονία Κασόγκι: Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζουν να μη γνωρίζουν, παρά τη σύλληψη των πρακτόρων που πήγαν από το Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη για να τον εκτελέσουν, πού βρίσκεται το διαμελισμένο πτώμα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο σαουδάραβας υφυπουργός Εξωτερικών Αντέλ αλ Τζουμπέιρ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, πού είναι το πτώμα, ο Τζουμπέιρ απάντησε «δεν γνωρίζουμε». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Σαουδάραβας εισαγγελέας που έχει επιφορτιστεί να διενεργήσει την έρευνα αναμένει ακόμη ορισμένες πληροφορίες από την Τουρκία.

«Τους ανακρίνουμε ακόμη», αντέτεινε ο Τζουμπέιρ όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί οι προφυλακισμένοι πράκτορες δεν έχουν αποκαλύψει πού είναι το πτώμα. Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή.

Η εφημερίδα The New York Times αποκάλυψε την Πέμπτη (7/2/19) ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν πως ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε δηλώσει το 2017 πως θα έφθανε στο σημείο να χρησιμοποιήσει «μια σφαίρα» εναντίον του Κασόγκι, εάν ο δημοσιογράφος δεν έπαυε να επικρίνει το παλάτι.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω πληροφορίες που προέρχονται από ανώνυμες πηγές», τόνισε ο Τζουμπέιρ στο CBS.

«Ο πρίγκιπας διάδοχος, το γνωρίζουμε, δεν έδωσε διαταγή να γίνει αυτό. Δεν επρόκειτο για μια επιχείρηση που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση» της Σαουδικής Αραβίας, συνέχισε.

Στις 2 Οκτωβρίου 2018, ο Κασόγκι, επικριτής αποφάσεων του παλατιού που έγραφε κυρίως για την εφημερίδα The Washington Post και ζούσε στις ΗΠΑ, δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε μέσα στο προξενείο της πατρίδας του στην Κωνσταντινούπολη από σαουδάραβες πράκτορες. Το πτώμα του δεν έχει βρεθεί.

Διαβάστε Eπίσης

Δολοφονία Κασόγκι: Ποιοι κρύβονταν πίσω από το φρικτό του τέλος

Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέι καλεί τον πρίγκιπα Σαλμάν να λάβει δράση για την δολοφονία

Περισσότερα