Πολιτική

Τέρενς Κουίκ: Ορκίστηκε βουλευτής – Η επιστολή του

Τέρενς Κουίκ: Ορκίστηκε βουλευτής – Η επιστολή του
Ο Τέρενς Κουικ είναι ο 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Κοινοβουλίου.

Τον νενομισμένο όρκο ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, έδωσε σήμερα ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος καταλαμβάνει την βουλευτική έδρα του παραιτηθέντος από το αξίωμα, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο Τέρενς Κουικ, ο οποίος είναι ο 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Κοινοβουλίου, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με την οποία δηλώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής της θητείας.

Σύμφωνα με την επιστολή ανέγνωσε ο προδρεύων Μάριος Γεωργιάδης, ο νέος βουλευτής ενημερώνει ότι ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζει κατά συνείδηση, θα στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές (Ιανουάριο και Σεπρέμβριο 2015) τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο Προϋπολογισμό.

«Δηλαδή ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της.

Με την δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους», δηλώνει ο Τέρενς Κουίκ.

Ο προεδρεύων Μάριος Γεωργιάδης ανέγνωσε επιστολή του, στην οποία δηλώνει την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας της.

Επισημαίνει ότι δεν θα κάνει στην άκρη, ώστε να μην ξαναέρθουν στην εξουσία οι προηγούμενοι.

Αναλυτικά η επιστολή

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Δείτε εδώ την επιστολή του, όπως δημοσιεύθηκε στο ethnnos.gr

Καμμένος κατά Τσίπρα και Κουίκ

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με σύνεντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

«Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε τους βουλευτές μου» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν-έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλαγμάτων σε κυβερνητικές θέσεις. Μπήκε δηλαδή σε ξένο σπίτι, να πάρει τα παιδιά» δηλώνει ο κ. Καμμένος.

«Εγώ του έμαθα τα πουράκια, αλλά τώρα το γύρισε στα Cohiba» αναφέρει. «Ήξερα από τις σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό και το Μαξίμου», προσθέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «ότι η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή παίρνουν γραμμή απευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία αναφέρει δε, ότι «μετά τη Μέρκελ προσκύνησε και τον Ερντογάν».

Για την  έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα την πρώτη φορά που ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος τον κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζει πως εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως ο πρωθυπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος.

Αποκαλύπτει, δε, πως το «προξενιό» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το έκανε ο Νίκος Παππάς (ο οποίος πλέον, κατά τον Πάνο Καμμένο, δεν είναι κοντά στον πρωθυπουργό) και ο Δημήτρης Βίτσας με τους οποίους και είχε τυπικές σχέσεις.

Χαρακτηρίζει επίσης τον Νίκο Βούτση ως το χειρότερο πρόεδρο που έχει περάσει ποτέ από τη Βουλή, ενώ για τον Νίκο Κοτζιά υποστηρίζει πως ενώ αρχικά χάρηκε για την παρουσία του στην κυβέρνηση, στη συνέχεια απογοητεύτηκε.

«Κατέχω μυστικά»

Ο Πάνος Καμμένος προειδοποιεί μάλιστα για τα στοιχεία που γνωρίζει από τη θητεία του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Κατέχω μυστικά ως τέως υπουργός Άμυνας…  Η κατάργηση της ΚΟ των ΑΝΕΛ με την οποία με απειλούν σημαίνει ότι θα αποσυρθούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξή μου. Και τούτο, την ώρα που απειλούμαι πολλαπλώς. Κατέχω μυστικά ως τέως υπουργός Άμυνας» προειδοποιεί.

«Μέθυσε ο Κουίκ»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βάλλει και κατά των τέως βουλευτών του. «Η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης ορκίζονταν ότι δεν θα ψηφίσουν ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κούικ γύριζε σε Αυστραλία και Αμερική και μίλαγε για το ιερό όνομα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα μνημεία… Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι μόνο, μέθυσε» δηλώνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments