Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από το πανό που αναρτήθηκε στις κερκίδες της Τούμπας

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από το πανό που αναρτήθηκε στις κερκίδες της Τούμπας
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Με ανάρτησή τους στα social media οπαδοί του ΠΑΟΚ καταδίκασαν το γεγονός.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από το πανό που αναρτήθηκε στις κερκίδες της Τούμπας την Κυριακή του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Ένα πανό με την εικόνα του Ράτκο Μλάντιτς προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό στις τάξεις και των οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως αναφέρει η metrosport

Με ανάρτησή της στα social media οπαδοί του ΠΑΟΚ καταδίκασαν το γεγονός χαρακτηρίζοντας το ως ένα από τα πιο ντροπιαστικά πανό στην ιστορία της Τούμπας και ζητώντας να κρατηθεί η πολιτική μακριά από την ασπρόμαυρη κερκίδα.

Επίσης εγείρεται θέμα για το ποιοι επιτρέπεται να κρεμούν πανό στο γήπεδο και ποιος είναι ο έλεγχος που θα πρέπει να υπάρξει στο μέλλον.

Μλάντιτς: Καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου και δίχασε τη Σερβία

Ο Ράτκο Μλάντιτς ήταν αρχηγός του στρατού των Σερβοβόσνιων στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995).

Μετά το τέλος του πολέμου, δικάστηκε και βρέθηκε ένοχος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας, μεταξύ άλλων για τον ρόλο του στην πολύμηνη πολιορκία του Σαράγεβο και κυρίως για τη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995.

Ο Ράτκο Μλάντιτς συνελήφθη στις 26 Μάη 2011 στο χωριό Λαζάρεβο στη Βοϊβοντίνα, ύστερα από έφοδο μονάδων της ειδικής αστυνομίας στο σπίτι στο οποίο διέμενε.

Η σύλληψή του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε χιλιάδες Σέρβους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν ενάντια στη σύλληψή του.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ οι διαδηλωτές αλλά και εκπρόσωποι του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος ανέφεραν τη σύλληψη ως εθνική προδοσία ενώ υπερασπίστηκαν τον Στρατηγό Μλάντιτς ως ήρωα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments