Ελλάδα

Θεόφιλος Σεχίδης: Πέθανε ο Έλληνας “Χάνιμπαλ”

Θεόφιλος Σεχίδης: Πέθανε ο Έλληνας “Χάνιμπαλ”
Νεκρός βρέθηκε στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 46χρονος ισοβίτης Θεόφιλος Σεχίδης.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης, ο μακελάρης της Θάσου, που σκότωσε πέντε μέλη της οικογένειάς του έφυγε από την ζωή σε ηλικία 46 ετών.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης βρέθηκε νεκρός στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέθανε την ώρα που τον έκαναν μπάνιο οι συγκρατούμενοί του, καθώς δεν μπορούσε να κάνει μόνος του αφού το τελευταίο διάστημα είχε πάρει πολλά κιλά και κάπνιζε πολύ.

Θεόφιλος Σεχίδης: Τους σκότωνε ακούγοντας κλασσική μουσική

8 Αυγούστου 1996 ολόκληρο το νησί της Θάσου, αλλά και το πανελλήνιο, συγκλονίζεται από την αποκάλυψη ότι ένας 24χρονος (τότε) φοιτητής Νομικής, ονόματι Θεόφιλος Σεχίδης, σκότωσε στην Ποταμιά στις 19 και 20 Μαΐου, πέντε μέλη της οικογένειάς του (το θείο του, τον πατέρα του, τη μητέρα του, την αδελφή του και τη γιαγιά του), τεμάχισε τα πτώματά τους και τα έβαλε σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες και έθαψε στον σκουπιδότοπο της Καβάλας.

«Τον πατέρα μου και τον θείο μου τους σκότωσα με όπλο. Τη μητέρα μου, την αδελφή μου και τη γιαγιά μου τις αποκεφάλισα με δύο μαχαίρια», είπε στην κυνική του ομολογία ο Θεόφιλος Σεχίδης.

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο, καθώς επρόκειτο για ένα από τα πιο φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα που έγιναν μέχρι τότε (ή έκτοτε) στην Ελλάδα. Σε αυτό είχε συμβάλει και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Θ. Σεχίδης είχε καταφέρει να παραπλανήσει τους συντοπίτες του ισχυριζόμενος ότι οι γονείς του είχαν μεταβεί στο εξωτερικό για να συνοδέψουν την αδελφή του -που είχε μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Θ. Σεχίδη ήταν 5 φορές ισόβια. Παρόλο που ο Σεχίδης είχε υποβάλλει έφεση, την απέσυρε ο ίδιος του το 1998:

«Δεν έχω τίποτα καινούριο να παρουσιάσω στο δικαστήριο… Όταν υπάρχουν πέντε πτώματα από πίσω, τι ρόλο μπορεί να παίζει ο πρότερος έντιμος βίος; Ασφαλώς θα με ενδιέφερε να μειωθεί η ποινή. Αλίμονο. Αλλά, η υπόθεση είναι εσχάτως σοβαρή. Τι μπορεί να γίνουν οι πέντε φορές ισόβια; Είτε τρις, είτε δις ισόβια, μια ζωή στη φυλακή είναι πάλι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments