Τεχνολογία

Instagram: Έρχονται σημαντικές αλλαγές για τους χρήστες

Instagram: Έρχονται σημαντικές αλλαγές για τους χρήστες
Το Instagram αποφάσισε να ακολουθήσει μία καινούργια πολιτική.

Το Instagram αλλάζει τα δεδομένα για τους χρήστες του.

Έτσι, αποφάσισε να ακολουθήσει μία καινούργια πολιτική και να πρωτοπορήσει.

Από ‘δω και στο εξής, λοιπόν, θα απαγορεύσει τις φωτογραφίες που δείχνουν αυτοτραυματισμούς, συμμετέχοντας έτσι στην καταπολέμηση του αυτοτραυματισμού και της αυτοκτονίας, ανακοίνωσε η πλατφόρμα που ανήκει στο Facebook.

Πρόσφατα, μάλιστα, έκανε μία ανακοίνωση στο επίσημο μπλογκ του, γράφοντας:

“Διαπιστώσαμε ότι, όσον αφορά τα θέματα του αυτοτραυματισμού και της αυτοκτονίας, δεν είμαστε εκεί που πρέπει και ότι θα έπρεπε να κάνουμε περισσότερα ώστε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χρηστών του Instagram”.

Το Instagam που απαγόρευε οποιαδήποτε δημοσίευση που θα ενθάρρυνε ή θα προωθούσε την αυτοκτονία ή τον αυτοτραυματισμό, στο εξής θα απαγορεύει και θα αποσύρει τις “φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα αυτοτραυματισμούς”.

Επιπλέον, σχετικά με τις φωτογραφίες που είναι λιγότερο σκληρές, αλλά συνδέονται με τον αυτοτραυματισμό το μέσο αποφάσισε να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης και να μην προτείνονται από τους αλγόριθμους του Instagram, το οποίο επισημαίνει ότι εργάζεται με ειδικούς στην ψυχική υγεία.

Αυτό το είδος του περιεχομένου που είναι λιγότερο σαφές “δεν θα καταργηθεί εντελώς καθώς δεν θέλουμε να στιγματίσουμε ή να απομονώσουμε ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται σε απόγνωση και να δημοσιεύουν περιεχόμενα που έχουν σχέση με πράξεις αυτοτραυματισμού για να καλέσουν σε βοήθεια”, προσθέτει η θυγατρική του Facebook.

Το Instagram αλλά και το Twitter ή το Google προσπαθούν σε μόνιμη βάση να περιορίσουν τα προβληματικά περιεχόμενα στις πλατφόρμες τους επιδιώκοντας παράλληλα να αποφύγουν οποιαδήποτε κατηγορία λογοκρισίας.

Διαβάστε Eπίσης

Gmail: Απίθανο τι μπορείς να κάνεις όταν πατήσεις δεξί κλικ

Google Play: Η ESET ανακαλύπτει το πρώτο malware «clipper»

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι