Οικονομία

Προστασία πρώτης κατοικίας: “Κενά” εντόπισαν οι θεσμοί στο σχέδιο της κυβέρνησης

Προστασία πρώτης κατοικίας: “Κενά” εντόπισαν οι θεσμοί στο σχέδιο της κυβέρνησης
Ενστάσεις φαίνεται να προβάλλουν οι θεσμοί σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Προστασία πρώτης κατοικίας: Διαφωνίες για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την προστασία της α’ κατοικίας φαίνεται πως έχουν οι θεσμοί.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα κυβέρνηση και τράπεζες χρήζει κατά τους θεσμούς σοβαρών διορθωτικών παρεμβάσεων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την πρώτη επεξεργασία των κυβερνητικών προτάσεων οι θεσμοί έχουν εντοπίσει “σοβαρά κενά” επί των οποίων πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις και διορθωτικές παρεμβάσεις.

Φωτογραφία Eurokinissi


Όπως αναφέρει το CNN, τόσο η περίμετρος κάλυψης των κόκκινων δανειοληπτών, αλλά και το ζήτημα του “ηθικού” κινδύνου φαίνεται να βρίσκονται στο επίκεντρο των ερωτημάτων και η επιμονή της κυβέρνησης να συμπεριληφθούν στους καλυπτομένους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες – μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν λάβει δάνεια με ενέχυρο πρώτη κατοικία εγείρει επιπλέον ζητήματα.

Να σημειώσουμε, ότι η κυβέρνηση είχε ως βασικό στόχο  της τρέχουσας εβδομάδας να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, αίροντας έτσι το βασικότερο εμπόδιο για την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στις 11 Μαρτίου.

Καταληκτικά, να αναφερθεί ότι η εν λόγω ευκαιρία δεν έχει χαθεί ακόμη, αλλά θα χρειαστεί να γίνει ένας πραγματικός “μαραθώνιος”, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά να άρει το συντομότερο δυνατόν τη συγκεκριμένη αβεβαιότητα.

Φωτογραφία Eurokinissi


Το μόνο σίγουρο ότι οι συγκεκριμένες ενστάσεις των θεσμών “πυροδοτούν” ένα νέο κύκλο διαβουλεύσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση, τράπεζες και Βρυξέλλες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments